Aleksandar Aleksandrovič Kareljin: Stradanje Srba na KiM boli i nas Ruse

Novosti Online

subota, 20. 06. 2020. u 23:00

Александар Александрович Карељин: Страдање Срба на КиМ боли и нас Русе
Što više Rusa danas treba da zna srpski, baš kao i Srba ruski jezik
RUSI i Srbi su bratski narodi i raduje me što su naše veze sve bolje i - neraskidive. Politički odnosi su odlični, razvijamo saradnju na svim poljima, ali morali bismo mnogo više da učinimo da naši naslednici bolje upoznaju jedni druge i da nastave našim putem prijateljstva i bratstva. Izuzetno je važno da se češće srećemo i družimo, da se mladi ljudi kroz sport i kulturu upoznaju i uče jezike. Što više Rusa treba da zna srpski i Srba ruski jezik.

Tako, u ekskluzivnom intervjuu za "Novosti", govori Aleksandar Aleksandrovič Kareljin, ruski parlamentarac, jedan od osnivača Putinove partije i nekadašnji olimpijski i svetski šampion u rvanju, koji je mnogo puta bio u Srbiji i zna za naše radosti i patnje.

* Građani Rusije će 1. jula izaći na referendum da se izjasne jesu li za promene ustava. Jedan ste od prvih parlamentaraca koji je podržao Putinovu ideju da se dopuni ustav. Koje su to najvažnije promene?

- Tim ustavnim promenama će se obezbediti socijalna i druga sigurnost svim generacijama. Putin hoće da mladim ljudima osigura budućnost, a starijima spokojnu i dostojnu starost. Njegova ideja je da se stalno koriguju penzije i povećavaju u skladu sa inflacijom, što bi omogućilo starijim ljudima da bolje žive nego sada. Osim toga, po meni je najvažnije što će u ustavu biti precizirano da Rusija mora biti jedinstvena i da niko ne može da menja njene granice. Tako će Krim zauvek ostati u sastavu Rusije, a ni Kurilska ostrva niko ne može da vrati Japanu. Putin je svojim predlozima precizirao nacionalne interese.Kompletan intervju pročitajte u štampanom izdanju "Večernjih novosti" u nedelju 21. juna


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Sima

21.06.2020. 00:13

Samo jaka i ustavom i zakonima uredjena Rusija, moze se odupreti svetskim nasrtajima. Sto je zemlja uredjenija teze je osvojiva.

Румунац

21.06.2020. 06:53

Питај онда покојног Јелцина зашто је продао онда КиМ Клинтону за 2,5 милијарде докларе. Или се документиши или ћути.