Snimak kamiona smrti pola sata pre otkrića užasa: Na njegovoj ruti bila i Srbija? (VIDEO)

Novosti Online

23. 10. 2019. u 17:16

Снимак камиона смрти пола сата пре открића ужаса: На његовој рути била и Србија? (ВИДЕО)

"Kamion smrti" Foto: Tanjug

Na mapi potencijalne rute se, pored Srbije i početnog odredišta Bugarske, takođe nalaze Hrvatska, BiH, Slovenije, Švajcarska, Austrija i Francuska

“Kamion smrti”, koji je navodno krenuo iz Bugarske, i u kome je pronađeno 39 leševa snimljen je na jugu Engleske, samo 30 minuta pre nego što je otkriven užas, piše britanski Dailymail. Hladnjaču je u 1:10 sati uhvatila sigurnosna kamera u “Voterglejd” industrijskom parku u Eseksu, 30 minuta pre nego što je Hitna pomoć pomoć pronašla tela 38 odraslih osoba i jednog tinejdžera.

Pročitajte još:POGLEDAJTE KAMION SMRTI: Pronađeno 39 tela, uhapšen vozač - osumnjičen za ubistva! (VIDEO/ FOTO)

Britanski portal takođe prikazuje mapu na kojoj se ruta kojom je prošao kamion, a na njoj se nalazi i Srbija. Kao izvor navode izvore iz firmi koje se bave transportom robe po Evropi. Pretpostavlja se da su žrtve bili migranti ali još uvek nema zvanične potvrde. Oni su navodno pokušavali da dođu do Velike Britanije preko od ranije poznate “slabe tačke” kroz Irsku.

Na mapi potencijalne rute se, pored Srbije i početnog odredišta Bugarske, takođe nalaze Hrvatska, BiH, Slovenije, Švajcarska, Austrija i Francuska iz koje su navodno uhvatili trajekt.

Premijer Bugarske Bojko Borisov je negirao vezu njegove zemlje sa kamionom istakavši da je proverom registracije utvrđeno da je vozilo poslednji put ušlo kroz tu državu 2017. godine.

- Kamion je 2017. godine registrovala u Bugarskoj jedna Irkinja. Potom je napustio zemlju i nikada nije ponovo ušao. Tako da nikako ne možemo da budemo povezani, osim registarskih tablica kamiona - rekao je Borisov.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Р.Српска

23.10.2019. 23:39

толике земље и границе прешао а да нико није прегледао камион толико о сигурности и ЕУ!!!