U prepunoj sali Narodnog pozorišta Republike Srpske, održana je proširena Sednica Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka. Članovima Gradskog odbora i gostima obratio se predsednik Socijalističke partije Petar Đokić, a specijalni gost bio je predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Beograd i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Jedna od tačaka dnevnog reda bilo je unapređenje saradnje Socijalista Banjaluke i Beograda, o čemu su govorili Nikodijević i predsednik Gradskog odbora SP Banjaluka Goran Selak.

- Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka održao je 10. proširenu sednicu gde smo, pored organizacionih pitanja i planiranja predstojećih aktivnosti, imali čast da ugostimo predsednika GO SPS Beograd i predsednika Skupštine Grada Beograda Nikolu Nikodijevića, i da razgovaramo o proširenju postojeće saradnje naših gradskih odbora I dogovorimo zajedničke aktivnosti za budući period. Analizirali smo do sada urađeno i bez nekog lažnog optimizma, možemo najaviti dalji rast Socijalista u Banjaluci, ali i u čitavoj Republici Srpskoj. Ovdje u Banjaluci imamo veliki broj novih članova, unapređen je rad gradske organizacije i imamo snažnu podršku rukovodstva naše partije. Nastavljamo sa radom kao i do sada, složno i jedinstveno I s pravom očekujemo još bolje rezultate u predstojećem periodu – istakao je Selak.

Pročitajte još - Petar Đokić: Ispunili plan

Predsednik Socijalističke partije Petar Đokić istakao je da je zadovoljan što Socijalisti daju pun doprinos razvoju Banjaluke i da veruje da će gradska organizacija na čelu sa Goranom Selakom ostvariti još bolje rezultate u predstojećem periodu.

- Evidentan je marljiv rad Gradskog odbora Banjaluka i posvećenost dobrim rezultatima. Verujem da ćemo već naredne godine imati još bolje rezultate na Lokalnim izborima 2020. godine. Socijalisti su važan dio vlasti na lokalnom nivou i u okviru naših zaduženja dali smo maksimalan doprinos – istakao je Đokić.

Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Beograd Nikola Nikodijević naglasio je da postoji čvrsta saradnja Socijalista u Srbiji i Republici Srpskoj, te da će Socijalisti Banjaluke i Beograda u predstojećem periodu imati još bolju saradnju. - Želimo da imamo isti izborni program u Beogradu i Banjaluci. Imao sam priliku da upoznam sjajan tim mladih ljudi koji vodi naš Goran Selak i verujem da će socijalisti u Banjaluci biti najveće iznenađenje izbora sledeće godine. Mi u Banjaluci vidimo svoje iskrene prijatelje i saradnike – rekao je Nikodijević.

Predsednici gradskih odbora SP Banjaluka i SPS Beograd najavili su održavanje zajedničke sednice u narednom periodu, kao i pokretanje zajedničkih aktivnosti.