Goran prodaje bubreg zbog duga za struju: Očajnički korak Vranjanca

J. STOJKOVIĆ

26. 02. 2020. u 10:02

Горан продаје бубрег због дуга за струју: Очајнички корак Врањанца

Foto J. Stojković

Da mu deca ne bi živela u mraku jedan Vranjanac na svom fejsbuk-nalogu u utorak objavio nesvakidašnju ponudu. EPS sudskim rešenjem potražuje milion dinara

Vranjanac Goran Mišić Miško objavio je na svom fejsbuk-profilu da želi da proda bubreg onome kome je potreban, ako mu zauzvrat pomogne da se reši duga za struju, kako mu deca ne bi živela u mraku.

Kaže zakucao je na mnoga vrata, molio za pomoć ali su se svi oglušili o njegove molbe, i onda je odlučio da ponudio jedino što ima, a to je zdravlje.

- Dug datira iz 2005. godine i nije nastao iz bahatosti, već zbog spleta životnih okolnosti. Firma u kojoj sam radio je otišla u stečaj, sestra koja živi sa nama ostala bez posla, supruga nije radila. Hteo sam da isplatim dug kada meni firma isplati ono što duguje, ali godine su prolazile i to se gomilalo - priča Goran.

On dodaje da su i on i žena uspevali da prehrane decu, ali ništa više od toga. Verovao je da će mu firma isplatiti dugovanja i da će nekako stati na noge, ali to se do danas nije desilo.

- Deca su bila slabog zdravlja, sin je operisan prošle godine, sestra je invalid, ali nekako smo gurali. Na sreću, supruga je počela da radi pre godinu dana, pa smo sa njenom platom mogli lakše da živimo, ali prvobitni dug od 696.000 dinara je nakon sudskog rešenja dostigao milion i mi smo od 17. decembra u mraku. Zbog toga sam ponudio bubreg, jer nemam drugi način da zaradim taj novac - kaže Mišić.


PROČITAJTE JOŠ.
Rukavica desna ruka slepima: Izum mladog Nikole od maja na domaćem i na inostranom tržištu

Tražio je pomoć od narodnog poslanika Slaviše Bulatovića, pisao predsedniku države, razgovarao sa direktorom Elektrodistribucije, ali niko nije mogao da mu pomogne. Dodatno ga iritira što nije dobio opomenu i što nije bio kod kuće kad su mu isključili struju.- Jedini način da vratim svetlost u moju porodicu je da prodam bubreg, ne da bih zaradio već samo da vratim dug - kaže Mišić.

U vranjskoj Elektrodistribuciji rekli su da je postupak takav da se dugovi ne mogu nikome oprostiti i rečeno je da će ovih dana odgovoriti na naša pitanja u vezi sa konkretnim slučajem.


POMAŽU KOMŠIJE

GORAN i njegova supruga Dragana nekako uspevaju da se u gotovo nemogućim uslovima za život snađu. Kupuju baterije, pomažu im komšije, vodu greju na šporetu na drva kako bi decu okupali i veruju da će se naći neko kome je potreban bubreg kako bi oni rešili svoj problem, kad niko drugi nije imao razumevanja za njihovu muku.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Bojan

26.02.2020. 14:50

E Srbijo sta si docekala, sto je jos strasnije ovo nije usamljen slucaj. Na desetine ovakvih i slicnih situacija ima, gde ljudi zbog svoje porodice moraju da pribegnu ovakvom resenju ....ako je ovo uopste resenje.

vat kilovat megavat

26.02.2020. 16:50

@Bojan - šumadija ima ovakvih porodica na žalost mnogo kažu natalitet a moj komšija tri godine sa cetvoro školske dece živi u mraku ne rade nigde ali zato svi mi placamo da srbi na kosovu imaju besplatnu struju hranu vodu I sve ostalo a nisu gadljivi ni na tacijeve pare ja bih razumeo da im placamo struju da su u ovakoj situaciji aliu svi su papreno prodali nekretnine zemlju imaju locale stanove po beogradui I grckoj a mi im placamo da sede I ne rade ništa I dobijaju 80 posto od izmišljene plate

Jugoslava Pravdic

26.02.2020. 15:41

Dajte da se pomogne ovoj porodici. Objavite račun gde da se uplaćuje. Distribucijo, možete uvesti struju pa da se za godinu plati dug. Oprašte se kompanijama a porodicama se gasi struja.

Jugoslava Pravdic

26.02.2020. 23:45

Distribucijo Republike Srbije.....Uvedite odamh struju ovojporodici, jer, koliko se sećam napravljeni ste ako ne sva, ono delom, samodoprinosima svih zaposlenih u ondašnjoj Srbiji republici SFRJ. Procenat od tog doprinosa prenesite na račun ove porodice, jer je time već isplaćen njihov dug za struju. Niste uradili nikakvu novu infrastrukturu te tako naplaćujete samo redovnu distribuciju. Svedite dug ove porodice na trećinu i rasporedite za godinu dana, da bi mogli da žive.

esb-puerto@arcor.de

27.02.2020. 00:52

Treba se detaljno ispitati ovaj slučaj od strane grada Vranja. Ako je tako kako je objašnjeno , sigurno postoji mogučnost pomoći ovim ljudima. Na lažnim izveštajima naravno bi pravosuđe trebalo reagovati tako da niko u državi ni ne pomisli da sebe predstavlja kao žrtva ako nije tako.