Palma: Delu opozicije u Srbiji i stranim plaćenicima nije simbol državna zastava, već puška uperena u predsednika države

Novosti online

08. 12. 2019. u 12:12

Reakcija predsednika Jedinstvene Srbije na nasilje ispred Skupštine Srbije

Палма: Делу опозиције у Србији и страним плаћеницима није симбол државна застава, већ пушка уперена у председника државе

Dušan Aničić/Tanjug

„Da li je simbol delu opozicije u Srbiji i stranim plaćenicima puška uperena u predsednika države i meta iscrtana na predsedniku Srbije. Da li je to njihova poruka stranim investitorima i da li će to biti njihov izveštaj o radu i plan rada za naredni period“, upitao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.


„Državna zastava je simbol svake države, tako i Srbije i u mnogim državama su predviđene visoke novčane kazne za skrnavljenje državnih simbola. Ono što se sinoć desilo ispred Skupštine Srbije je dvostruko skrnavljenje, i zastave i državnog parlamenta. Srpska zastava služi za ponos svim našim građanima, kao na primer sportistima kada se popnu na pobednička postolja. Uz zastavu se osvajaju medalje, promoviše svoja država, a ne ruši svoja država. Deo opozicije u Srbiji je pokazao, upotrebom državne zastave u rušilački pohod na Skupštinu Srbije, da ne poštuje ni državu, ni građane, ni institucije, već samo svoje strane nalogodavce, koji od pojedinaca u njihovim redovima traže da izazovu nerede u Srbiji“, izjavio je Marković.


PROČITAJTE JOŠ: Palma: Pet ministara ne zaslužuje ni kafu u Vladi

„Sada možemo očekivati da taj deo opozicije u Srbiji krampovima nasrne na izgrađene autoputeve, zgrade, kliničke centre, škole, vrtiće ..., pa će možda da pokušaju i da „jurišaju“ na helihoptere, avione i ostala oruđa i oružja Vojske i policije Srbije, na sve što je za ponos naše države. Nalogodavcima dela opzicije u Srbiji ne odgovara stabilna i politički i ekonomski sigurna Srbija kakva je danas.To je pokušaj da se od Srbije napravi Venecuela ili Bolivija. Takav scenario u Srbiji neće proći, jer građani Srbije će svoje predstavnike, kao i do sada, birati na izborima, a ne u stranim kabinetima“, poručio je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije