VALjDETE Blaca (47), pripadnica kosovske policije iz Gnjilana, koja je, kako se sumnja, u utorak ubila roditelje i dva brata, a potom presudila sebi, zločin je počinila ukradenim službenim pištoljem koji joj je ranije oduzet zbog zdravstvenih problema. To su najnoviji podaci iz istrage o četvorostrukom ubistvu i samoubistvu u naselju Bujani kraj Gnjilana.

Njene kolege kažu da se kobnog dana normalno ponašala i da im je oko 12 sati navodno rekla da ide do kuće na sat vremena. Prethodno je uspela neopaženo da uzme službeni pištolj.

- Prvo je usmrtila majku Hanifu. Ubila ju je u krevetu u kojem je ležala. Kada su začuli pucnje, u sobu su utrčali Valjdetin otac Zećir i vraća Bljerim i Fisnik. I njih je usmrtila, a potom se ubila u hodniku pored ogledala - ispričao je novinarima jedan od policijskih inspektora.

Prema nezvaničnim saznanjima, Valjdete je u roditelje i braću ispalila po dva hica u glavu. Čim su čuli pucnje, komšije su pozvale policiju i Hitnu pomoć, a posle uviđaja tela Valjdetinih roditelja i braće poslata su u Prištinu na obdukciju.

Nezvanično se saznaje da se Valjdete godinama lečila zbog psihičkih problema i da su lekari predložili da joj se oduzme oružje. Pre nekoliko meseci bila je premeštena u administraciju i to nikako nije mogla da prihvati, ali joj je najteže palo to što su joj komandiri oduzeli oružje.


SMENE

ZLOČIN koji je počinila njihova službenica izazvao je pometnju i u policijskoj stanici u Gnjilanu. Posle konsultacija sa Osnovnim tužilaštvom, smenjeni su komandir policijske stanice, zamenik komandira, šef policijske stanice i službenik civilnog štaba u Gnjilanu.