Slučaj porodilje iz Petrovca na Mlavi uznemirio javnost: Tužilac traži reobdukciju tela mrtvorođene bebe

Novosti Online/ D. N.

14. 01. 2020. u 13:35

Случај породиље из Петровца на Млави узнемирио јавност: Тужилац тражи реобдукцију тела мртворођене бебе

David Nedeljković i Džesika Floranović FOTO Privatna arhiva

Analize koje će se uraditi u Beogradu trebalo bi da stave tačku na sumnje roditelja bebe, koje su oni nedavno izneli u javnost
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu, osnovni tužilac iz Petrovca na Mlavi naložio je reobdukciju tela mrtvorođene bebe iz Ranovca, koja će se obaviti na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

Kako bi se nepobitno utvrdilo da li je mrtvorođena beba zaista dete Džesike Floranović (23) iz Ranovca, tužilac je naložio obavljanje i DNK analize.

Ovaj slučaj nedavno je uznemirio javnost u Srbiji, kada su Džesika Floranović i njen suprug David Nedeljković iz Ranovca, izrazili sumnju u zvaničnu verziju celog slučaja.

Pročitajte još - Slučaj porodilje iz Petrovca na Mlavi, kojoj nisu dali njeno mrtvo dete, potresao je sve: Ako dete nije bilo živo - čiju bebu su onda pokazali ocu?

Naime, njima je saopšteno da je njihovo dete 28. decembra rođeno mrtvo, a telo im nije predato uz obrazloženje da je ono medicinski otpad i, kao takav, ne predaje se roditeljima. Nakon toga, oni su javno istupili i izneli sumnje o ishodu porođaja, jer su tvrdili da je trudnoća bila uredna. Takođe, izrazili su sumnju i u identitet tela bebe koje je ocu pokazano u kapeli petrovačke bolnice. U saradnji sa Udruženjem „Za istinu i pravdu o bebama“, oni su podneli i krivične prijave, zbog čega je ceo slučaj preuzelo tužilaštvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

драгана

14.01.2020. 16:18

Terajte do kaja te bele medvede i raskrinkajte te zverinjake.Sve je to povezana bagra.Da nisu povezani sa drugim službama, ne bi opstajali tako dugo.