OTAC OSUMNjIČENOG ZA MASAKR: Moj sin je odličan snajperista, ali verujem da nije kriv

S. M. J. - Lj. T.

utorak, 27. 08. 2019. u 08:02

ОТАЦ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА МАСАКР: Мој син је одличан снајпериста, али верујем да није крив

Slaviša pokazuje najlon u kojem je bilo oružje

Ispovest Slaviše Pernića (60), oca Davora Pernića (35), osumnjičenog za zločin u Jabukovcu: Policija prvo pretresla kuću, a onda su otišli u bagrenjak i otkopali oružje. Često je vežbao pucanje u nameri da konkuriše za vojsku

DAVOR je odličan snajperista. Vojsku je služio u 63. padobranskoj jedinici u Nišu, bio je jedan od najboljih u klasi i upućen je u Kopnenu zonu bezbednosti. Sanjao je da postane profesionalni vojnik. I pored svega, ja duboko verujem da moj sin nije to uradio.

Ovako, za "Novosti", priča Slaviša Pernić (60), otac Davora Pernića (35), koji je uhapšen zbog sumnje da je 7. avgusta u selu Jabukovac kod Negotina, na mestu zvanom Velja Vratna, ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53). On je priznao zločin, a hapšenju se nije opirao. Na saslušanju je rekao da je ukrao 500 evra, dok je policija pronašla 300.

Davor je živeo sa ocem Slavišom na salašu Pojana Lunga, koji je smešten u planinskim vrletima više negotinskog sela Jabukovac, dokle se terenskim vozilom jedva dolazi.


PROČITAJTE JOŠ: NOVI DETALjI: Ubica iz Jabukovca slučajno otkriven na poligrafu, jedva čekao da prizna zločin, nije imao nameru da ubije

- Sve je počelo u subotu predveče - priča Slaviša. - Došao je jedan moj prijatelj policajac i rekao mi je da su priveli Davora i da je priznao ubistva.

Po Slavišinim rečima, nakon toga je stiglo još nekoliko patrola, koje su započele detaljnu pretragu njegovog salaša.

- Međutim, u kući nisu našli ništa - nastavlja Pernić. - Onda su uzeli ašove i lopate i krenuli u bagrenjak koji se nalazi nedaleko od mog imanja. Tu su se zadržali nekoliko sati, a onda su počeli da iznose oružje. Bio sam šokiran.

Slaviša Pernić


Po Slavišinim rečima, jedan od policajaca mu je kazao da je Davor pao na poligrafu i da je priznao četvorostruko ubistvo.

- Moj sin jeste voleo oružje - ne krije Slaviša. - Često je dolazio ovde, donosio mete i vežbao gađanje. Bio je izvanredan strelac. Koliko sam ja znao, imao je samo lovačku pušku kalibra osam milimetara, tako da kada su mi izvadili onu gomilu oružja, nisam mogao da poverujem da to pripada mom sinu.

Naš sagovornik kaže da je njegov sin bio miran i povučen čovek, koji je maštao o tome da postane profesionalni vojnik.

- Kad god je dolazio ovde i pucao, rekao mi je da se sprema da konkuriše za profesionalnog vojnika - dodaje Slaviša. - Čak mi je pričao da je gađanje vežbao i sa nekim svojim prijateljima policajcima.

Na našu molbu, Slaviša je pristao da nas odvede do mesta gde je pronađeno ovo oružje. Uveo nas je u gust i trnovit bagrenjak u kome su na nekoliko mesta bile iskopane rupe u kojima se nalazio najlon, gde je, po svemu sudeći, držano oružje.

Davor Pernić


- Zaista ne znam kako je moj sin,nabavljao oružje, ako je to uopšte i radio - u neverici je Slaviša. - Pa vi ne možete da kupite tako nešto na ulici. A moj sin, to tvrdim, zaista nije bio problematičan.

Po Slavišinim rečima, Davor je pre 13 godina imao problem sa oženjenim čovekom koji mu je dirao devojku:

- Tada je izgubio kontrolu. Oteo je od jednog poznanika pištolj i auto i u besu krenuo da se obračuna sa napasnikom. Srećom, policija ga je u tome sprečila.

Slaviša tvrdi da su u selu svi znali da Kazimirovići imaju novca.

- Međutim, kod mog sina je pronađeno 315 evra, tako da ja duboko sumnjam da je on taj koji im je presudio i da je motiv ubistva bilo koristoljublje. Ali, pustićemo da istraga pokaže šta se zapravo desilo. Ja duboko verujem u to da moj sin nije počinio tako strašan zločin - smatra Slaviša.

Uhapšeni, koji je posedovao četiri puške i gomilu municije, koje je zakopao u okolini Jabukovca, policijskim inspektorima je rekao da je ubio iz straha.

- Po selu su svi pričali da je Raja imao velike svote novca - ispričao je Davor policiji, dodajući da nije imao nameru da pobije komšije, već samo da ih zaplaši i uzme novac.


PROČITAJTE JOŠ: OTAC OSUMNjIČENOG ZA ČETVOROSTRUKO UBISTVO: U našem bagrenjaku su iskopali oružje, nisam mogao da verujem da ta gomila pripada mom sinu

Kobnog dana, prema saznanjima našeg lista, Raja je otišao na njivu, a Davor je, krijući se, sačekao da on ode kako bi ušao u dvorište. Ubica je, saznajemo, prvo ubio žene. Na salaš je krenuo sa namerom da novac iznudi od Dragice Kazimirović (93), koja se kretala uz pomoć štaka. Nije očekivao da će tamo zateći i njenu ćerku Ljubinku, ali i unuku Draganu, koje su tri nedelje pre toga došle iz Nemačke da obiđu majku i brata, odnosno babu i ujaka, i pomognu im oko poslova na imanju i u kući.

Raja ga je, veruje se, ubrzo iznenadio, pa ga je Davor likvidirao sa pet metara udaljenosti, dok je ovaj dolazio kući svojim traktorom. Žrtve je, sumnja se, ubio pucnjima iz dva oružja.NAGRAĐENI POLICAJCI

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nagradio je novčano policijske službenike koji su rasvetlili zločin u Jabukovcu.

- Oni su jasno pokazali da ne postoji zločin koji će proći nekažnjeno. Ovo je tek jedan od primera koji pokazuje da u policiji radi veliki broj izuzetnih profesionalaca koji se bore da Srbija bude bezbedna i sigurna zemlja - rekao je Stefanović.


PROČITAJTE JOŠ: MASAKR U JABUKOVCU: Pobio četvoro komšija zbog 500 evra?!

NOVAC MI JE TREBAO ZA BOLESNU DEVOJKU

KAKO "Novosti" saznaju, Davoru je stigao poziv da se javi u policiju, jer su proveravani svi iz okoline Jabukovca koji su ranije imali problema sa zakonom. On je sam došao i pao je na poligrafu. Ubrzo je priznao zločin, saslušan je u tužilaštvu i određen mu je pritvor do 30 dana. Kako saznajemo, Davor je tvrdio da mu je "novac trebao za lečenje devojke koja ima karcinom". Ukoliko bude osuđen mogao bi da dobije kaznu od 40 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Veliki Blek

27.08.2019. 09:24

Roditelji se na zalost cesto prevare...a ako jeste onda pored zla kojeg je naneo i uradio,okaljao je i ugled jedne takve jedinice!!!

Gale

28.08.2019. 00:10

@Veliki Blek - Otac je znao za oruzje i trebao je da to prijavi,pre nego sto se desila tragedija!

NENAD

28.08.2019. 07:42

@Veliki Blek - Nije ukaljao ugled 63. Padobranske brigade jer je nije ni sluzio vec u Nisu 211. Oklopnoj brigade. Mozda je I to lagao. Otac je sigurno znao za oruzije I on treba na robiju sto nije prijavio. Kad bi tamo sluzio nesto bi ga I naucili a pre svega biti covek. padobranci su poznati kao odlicni vojnici I jos bolji ljudi. Pre bi sebe zrtvovali nego druge a posebno ne stare I nemocne. Cuvaj sebe od drugih I druge od sebe!

Inspektor

27.08.2019. 21:22

@Bilja - Kad neko prizna zlocin to nije dokaz na sudu. Mora da se dokaze da bi ga osudili. Primera radi neko moze da bude pijan, bolestan ili pod dejstvom narkotika, ili da ga neko prisli ili da bi se "pokazao", pa priznaju zlocin, To nije dovoljno.

Simeon

28.08.2019. 01:09

@Bilja - Priča o tome da je ovaj momoak ubica nije uverljiva, jer se oslanja na poligraf, koji nije pouzdano sredsvo za dokazivanje krivice, a pročitali smo u "Novostima" da ga je policija posle toga "pritisla" i da je onda "priznao" ubistva. Očigledno je pritisak bio jak, ali nedostaju dokazi. .

вучко

27.08.2019. 16:32

Е татта,тата изгледа да још ниси свјестан шта си направио