Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je u Beogradu sa predsednikom kompanije Dubai Port World, sultanom Ahmedom Bin Sulajem, potpisala Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka između Vlade Srbije i te firme iz UAE.


Mihajlović je najavila, u Vladi Srbije, da će posle 40 godina država početi da ulaže u izgradnju rečnih luka, a da su investicije vredne više od 200 miliona evra, kao i da bi kompanija Dubai Port World već sledeće godine mogla da počne da gradi jednu novu luku u Srbiji.


Kako je rekla, studija izvodljivosti će pokazati da li će njihova investicija biti u Novom Sadu, Smederevu ili Beogradu.


PROČITAJTE JOŠ: Zorana Mihajlović: Izgradnja Fruškogorskog koridora počeće iduće godine


"U svakom slučaju to će biti luka, što bi rekli, nizivodno od Beča", dodala je Mihajlović.


Kompanija Dubai Port World iz UAE potvrdila je da je zainteresovana za Luku Novi Sadu.


foto Tanjug


"Posle 40 godina krećemo sa modernizacijom i izgradnjom luka u Srbiji. Pričamo o ulaganjima vrednim više desetina miliona evra u postojeće luke, kao i o više od 200 miliona evra investicija u izgradnju novih luka", rekla je Mihajlović novinarima.


Kompanija "DP World" upravlja sa 78 lučkih i kontinentalnih terminala u 40 država na šest kontinenata i ima prošlogodišnji prihod koji premašuje četiri milijarde dolara.