Državljanka Srbije preminula u Bahreinu od posledica svinjskog gripa

Novosti Online

18. 02. 2020. u 17:51

Држављанка Србије преминула у Бахреину од последица свињског грипа

Depositphotos

Ministarstvo pruža pomoć njenoj porodici u rešavanju administrativnih procedura i transporta tela u Srbiju
Dvadesetšestogodišnja državljanka Srbije J. T. preminula je nakon tronedeljnog lečenja u bolnici u Bahreinu od posledica takozvanog svinjskog gripa (H1N1).

Ambasada Republike Srbije u Kuvajtu, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Bahrein, bila je u stalnom kontaktu sa porodicom naše pokojne državljanke, tokom lečenja u bolnici u Bahreinu i obaveštavala je o zdravstvenom stanju, budući da je svakodnevno komunicirala i sa osobljem bolnice.

"Iako još nismo zvanično obavešteni od vlasti Bahreina o smrti naše državljanke, već samo od bolnice u kojoj je ona lečena, preduzeli smo sve pripreme za dolazak i boravak njene porodice u Bahreinu, obezbeđene su vize za članove porodice za Bahrein, kao i oko organizacije transporta posmrtnih ostataka u Srbiju", saopštilo je Ministarstv spoljnih poslova Srbije.

Ministarstvo pruža pomoć njenoj porodici u rešavanju administrativnih procedura i transporta tela u Srbiju.

"Ministarstvo će nastaviti da preduzima sve potrebne mere u cilju što bržeg okončanja administrativnih procedura pred bahreinskim organima, kako bi se izdala sprovodnica i omogućio transport posmrtnih ostataka naše državljanke u Republiku Srbiju", navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

DzSvetac

19.02.2020. 09:16

jel ste baš sigurni da je to,to što kažete , ili je to samo maska da se nebi otvarao sanduk?!

Dejan

19.02.2020. 09:19

15000 Amerikanaca je prošle godine umrlo od gripa , ali niko ništa u medijima ...važno da su Kinu izolovali ! Dok Ameri slobodno prelaze sve granice !!!