Dragan Marković Palma: Ako je Italija tužila NATO, zašto onda Srbija da ne tuži Alijansu

Z. U.

petak, 19. 10. 2018. u 11:48

Драган Марковић Палма: Ако је Италија тужила НАТО, зашто онда Србија да не тужи Алијансу
U Jagodini je održana Skupština Kluba generala i admirala Vojske Srbije čiji je domaćin bio predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma
U Jagodini je održana Skupština Kluba generala i admirala Vojske Srbije čiji je domaćin bio predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Dragan Marković Palma je tom prilikom ocenio da je Vojska Jugoslavije u vreme NATO agresije, časno branila Srbiju i srpski narod i zahvalio se svim generalima koji su časno branili Srbiju.

Većina je sa nama, neki su na izdrzavanju kazne, a neki nisu više među živima i prema njima imamo obavezu da ih se večno sećamo.

"Posebno pozdravljam generala Vladimira Lazarevića, koji je časno obavljao svoju funkciju ali je to osnivačima Haškog tribunala smetalo zato što je 'malo' srpskih vojnika poginulo, zato što nam nisu uništili oruđe i zato što je Srbija bila protiv toga da nam se otme Kosovo i Metohija i dovedu teroristi na vlast", kazao je Marković.

Pročitajte još - Palma: Molim da Austrija učini svoj maksimum da ne dozvoli kosovskim Albancima da formiraju vojsku na Kosovu

Palma je prokomentarisao i najavljeno formiranje vojske tzv. Kosova rekavši da će nju činiti teroristi UČK. On je pozvao srpski narod na jedinstvo oko nacionalnih interesa.

Klub generala i admirala Srbije na sednici skupštine u Jagodini snažno je podržao politiku državnog rukovodstva Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem kojom se brane nacionalni interesi, suverenitet i teritorijalna celokupnost Republike Srbije, poštujući Ustav Republike Srbije, Rezoluciju 1244, norme međunarodnog prava uz uvažavanje budućnosti srpskog naroda i svih građana Srbije.

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: TUŽITI NATO

Dragan Marković Palma je za pad nataliteta u Srbiji optužio NATO i rekao da tadašnje devojčice, danas supruge, ne mogu da rađaju ili kad ostanu u drugom stanju već u petom mesecu se dogodi nešto što je tužno i žalosno za porodicu.

"Ako je Italija tužila NATO zbog više od 300 umrlih i 4000 obolelih vojnika od karcinoma i do čije bolesti je došlo usled njihovog izlaganja osiromašenom uranijumu, zašto onda Srbija da ih ne tuži", zaključio je Marković.

On je izrazio posebno zadovoljstvo što su generali izabrali baš Jagodinu jer je on služio vojsku u Titovoj gardi a taj rod u vojsci su tada mogli da služe samo oni čija je biografija od pradede do vojnika čista.

Generali su obišli i turističko-sportski kompleks u Jagodini i tom prilikom su hteli da se podsete na vreme kada su bili aktivni sa porukom koju su koristili oficiri: "Vrlo dobro, služimo Srbiji.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Vatro Marx

19.10.2018. 12:25

Srpska vlada jos i dalje se ulizuje zapadu a posebno NATO-OTAN, Koliko puta je predatavnik Alijanse u Beogradu na poziv Vuvica i Vuvic u Briselu radi Kosmeta. To je gubljenje vremana od strane Srpske vlade, zapad hoce po svaku cenu , da Srpdku svetinju oduzmu milom ili silom.

zaliv.net

10.12.2018. 14:51

Necete vi tuziti nikoga vec samo galamite o tome lokalno za par politickih poena...sta cekate vise !?