KAD NAVIJAŠ PROTIV SVOJIH: Kako su u Oslu "orlovi" odigrali najbolji meč od juna 2010.

Nedeljko ILJUKIĆ

10. 10. 2020. u 12:00

I, sada je pred njima još samo jedan stepenik do odlaska na EP, pošto 12. novembra dočekuju Škotsku u Beogradu.

КАД НАВИЈАШ ПРОТИВ СВОЈИХ: Како су у Ослу орлови одиграли најбољи меч од јуна 2010.

Foto: V. N.

LIČNO poznajem bar 20 ljudi koji nisu imali pojma šta se dešava na stadionu "Uleval" u Oslu, u četvrtak uveče. Znam još najmanje 20 onih koji su znali šta se dešava, ali su želeli sve najgore svojoj fudbalskoj reprezentaciji u utakmici decenije protiv Norveške. Ej, navijaš protiv svojih?!

Eto, u takvom ambijentu, za koji su možda najmanje krivi igrači Srbije, isti ti igrači su skupili sav svoj talenat, debelo plaćen klupskim ugovorima, i na "Ulevalu" zaigrali kolo od kojeg se najviše u glavi zavrtelo Halandu, Serlotu, Edegardu i društvu.

U meču koji, na neki način, određuje sudbinu fudbalske Srbije i od kojeg je zavisilo da li ćemo se na korak približiti plasmanu na Prvenstvo Evrope, na kojem nas nema od 2000. godine, "orlovi" su sa LJubišom Tumbakovićem odigrali najbolji meč još od juna 2010. godine kada je na Mundijalu u Južnoafričkoj Republici pala Nemačka pred Radomirom Antićem i Lanetom Jovanovićem.

Probudili su se Sergej Milinković-Savić, Kolarov, Mitrović i drugi iz nekog dubokog zimskog sna u koji su ušli i pre Mundijala u Rusiji 2018. godine. Iz nekog dečačkog inata, iz čistog kaprica, održali su mali fudbalski čas, sa sve produžecima i dopunskom nastavom, jednom od najtalentovanijih fudbalera sveta. U prevodu na srpski: Haland se nije video kod kuće, u Oslu.

Ne voli niko kada mu zvocaš: "Ne znaš ništa! Sedi kod kuće. Kak'i si, ni za di si, nisi!" Ne vole ni fudbaleri Srbije. Odigrali su protiv Norveške utakmicu iz udžbenika, Sergej je dao dva vrhunska gola, ispromašivali su se za narednih deset godina. I, sada je pred njima još samo jedan stepenik do odlaska na EP, pošto 12. novembra dočekuju Škotsku u Beogradu, valjalo bi da i nož i pogaču, koje drže u svojim rukama, iskoriste najlepše što mogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)

SRBA

11.10.2020. 14:49

Zna se ko uvek navija protiv Srbije u svakoj utakmici. Isti oni koji su namerno izazvali prekid u Djenovi da bi Srbija bila izbacena, koji su napali sopstvene igrace i pokusali da zapale u autobusu sa istim ciljem, koji su zvizdali golmanu reprezentacije u svakoj utakmici zbog svog bednog malog ega, planirali prekid protiv Velsa da bude Srbija izbacena, pomogli siptarima sa dronom prekid u Beogradu protiv Albanije sa istim ciljem, i uvek navijaju protiv Srbije i zele joj poraze uvek navijaci zvezde, znamo svi ko je! Ali ima nas koji Srbiju volimo i podrzavamo. Ziveo Partizan i majka Srbija!