KOKICE: Zvaničnici Nemačke i Francuske na sto poturaju svoj predlog - sve je to scenario budućeg horora

Dragutin Stevanović

01. 12. 2022. u 07:00

GOTOVO horski poručuju najviši zvaničnici Nemačke i Francuske: Zajednica srpskih opština mora da se formira.

КОКИЦЕ: Званичници Немачке и Француске на сто потурају свој предлог - све је то сценарио будућег хорора

Novosti

I to kažu dok na sto poturaju svoj predlog, u međuvremenu kršten kao evropski. Ali, sve je to scenario budućeg horora...

Aljbin Kurti još jednom otvoreno odbija ZSO, a osokoljen izostankom sankcija za permanentan progon Srba i izbegavanje obaveza, poručuje da neće ni ići u Brisel ako se tamo razgovara samo o registarskim tablicama. Hoće da do proleća stavi tačku na konačan sporazum koji bi podrazumevao da Beograd prizna lažnu državu, da se Priština ugura u UN, a ono što bi usledilo ograničeno je jedino maštom sledbenika "velikoalbanske" ideje.

Od nakostrešenog crnog orla, pod čija su se krila sklupčali Tirana i Priština, spremni da zajednički kidišu na sve oko sebe, u Briselu se brane pokrivajući rukama i oči i usta.

Evropskim zvaničnicima sada je preče da spasu trunku dostojanstva godinama krunjenog po balkanskim žarištima i da osujete plan Vašingtona da (ponovo) preuzme glavnu reč i da diktira sve uslove.

Za to vreme, formalno izmaknuti iz EU, Britanci su postali platno na kojem se uživo emituju greške briselske vrhuške. Već drugi put za mesec dana Albanci krstare Londonom peške i automobilima dekorisani obeležjima "velike Albanije".

Britanci su se prvi put zgrozili, jer su demonstranti albanskom zastavom prekrili Čerčilovu statuu ispred parlamenta. Pre dve večeri bila je repriza okupljanja uz iste rekvizite, a po društvenim mrežama se razlio gnev žitelja Londona, jer je bila tolika gužva da ljudi u 22 sata nisu mogli da izađu iz bioskopa?! Zasad je sve ovo crna komedija koju Evropa nečinjenjem pretvara u horor. Znaju to u Vašingtonu, trljaju ruke, i spremaju kokice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)