BESPLATNI DOMOVI U SELIMA I ZA RAD OD KUĆE: Velike kompanije u Srbiji da se priključe programu za otkup seoskih kuća

B. Ca.

21. 07. 2021. u 15:30

MINISTAR za brigu o selu Milan Krkobabić pozvao je velike kompanije u Srbiji da se priključe programu za otkup seoskih kuća za zaposlene koji bi radili od kuće.

БЕСПЛАТНИ ДОМОВИ У СЕЛИМА И ЗА РАД ОД КУЋЕ: Велике компаније у Србији да се прикључе програму за откуп сеоских кућа

Foto Tanjug

Konkurs za besplatnu dodelu seoskih kuća raspisan je 28. juna, trajaće do 1. novembra, a pravo da se prijave imaju svi građani koji su državljani Srbije, sa prebivalištem u njoj i nisu stariji od 45 godina. Zainteresovani moraju sami da pronađu kuću, vrednosti do 1,2 miliona dinara, a država će da plaća dok se ne iskoriste sredstva. Za taj program Vlada Srbije izdvojila je 500 miliona dinara.

Krkobabić je rekao da u Srbiji ima oko 150.000 praznih kuća, a ovim programom mogla bi da bude useljena bar trećina.

Ukazujući da u Srbiji ima velikih korporacija, Krkobabić je rekao da očekuje od njih da pokažu odgovornost prema svom okruženju i da učestvuju u otkupljivanju kuća koje mogu da ustupe svojim zaposlenima. Osim toga, veliko je interesovanje ljudi iz dijaspore da otkupljuju kuće koje bi ustupili mladim ljudima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba