JAPANAC SE VAKCINISAO U SRBIJI: U našoj zemlji se na svom putu oko sveta zadržao iz ovog razloga (FOTO/VIDEO)

D.A.

14. 05. 2021. u 14:55

JAPANAC Takakumi Asaki (33), koji je prevalio ogroman put da dođe u Srbiju da se vakciniše, danas je u Nišu primio je prvu dozu "Fajzerovog" cepiva.

ЈАПАНАЦ СЕ ВАКЦИНИСАО У СРБИЈИ: У нашој земљи се на свом путу око света задржао из овог разлога (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D. Alihodžić

Iako je želeo da se vakciniše AstraZenekom, s obzirom na to da se dugo čeka na revakcinaciju, odlužio se za Fajzer.

Kaže da mu neće teško pasti čekalje revakcine, jer su Nišlije divni domaćini, svi se lepo ohodne prema njemu i dopada im se njegova muzika, jer je inače muzičar i svira na ulici kako bi preživeo.

Direktro Doma zdravlja Milorad Jerkan kaže da je japanski narod dosta pomogao zdravstvu Srbije i da je vakcinacija Asaki kao mali gest da im se uzvrati. Ministar Lončar je urgirao vakcinaciju Japanca tako što je lično dao odobrnje.

Gostoprimstvo je ponudila Dragana Kocić, novinarka, jer joj je bilo žao da on kampuje po šumarcima oko Niša, posebno sada kada je vakcinisan.

On je pre dve godine na put oko sveta krenuo iz rodne Osake i prva stanica mu je bila London. Pandemija ga je zatekla u Portugaliji, gde je morao da ostane pet meseci jer su granice bile zatvorene. U januaru je uspeo da stigne u Srbiju, ali mu je bilo hladno pa je produžio za Makedoniju, a zatim i Albaniju...

Nedavno je odlučio da se zadrži u Nišu i tu primi vakcinu protiv virusa korona, što je danas i učino.

- Mnogo mi se sviđa Srbija, a Niš je divan grad. Moram ostati u Nišu još dve nedelje jer sam ostavio na servis moje pojačalo za bas gitaru. Nadam se da ću za to vreme uspeti da se vakcinišem. Čuo sam da je u Srbiji vakcina dostupna svima pa sam se prijavio - priča nam ovaj vedri Japanac koji Evropu obilazi na svom biciklu - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024