MEDICINARI VRAĆAJU KOVID-BONUS: Opšta bolnica u Smederevu pogrešno obračunala stimulacije zaposlenima u "crvenoj zoni"

J.I.

19. 11. 2020. u 12:24

POJEDINI zdravstveni radnici kovid-bolnice u Smederevu dobili su stimulaciju na platu, koju delimično moraju da vrate jer se ispostavilo da su dobili više novca nego što je trebalo.

МЕДИЦИНАРИ ВРАЋАЈУ КОВИД-БОНУС: Општа болница у Смедереву погрешно обрачунала стимулације запосленима у црвеној зони

Foto: Arhiva

To je izazvalo nezadovoljstvo nekih medicinara koji smatraju da su oštećeni, dok uprava bolnice tvrdi da je samo ispravljena greška, kako bi svako bio nagrađen prema zasluzi.

- Smederevska bolnica bila je u kovid-režimu od početka. Za taj period osoblje je dobilo novčanu naknadu preko plate, a sada je stiglo naređenje da se taj novac vrati jer je došlo do greške u računovodstvu. Zar je moguće da se to događa zdravstvenim radnicima koji su stub i oslonac društva u vreme pandemije, tvrdi zaposlena koja se obratila našoj redakciji.

STIMULACIJA

Stimulacija za rad s kovid- pacijentima nema veze sa povećanjem plate od 10 odsto koju su, inače, dobili svi zdravstveni radnici.

Kako su nam objasnili nadležni u bolnici, spiskovi sa evidencijom zdravstvenih radnika angažovanih na kovid-odeljenjima, počev od 15. marta, dostavljeni su RFZO bez provere jer za nju nije bilo vremena. Posle isplate stimulacija zdravstvenim radnicima iz "crvene zone", najpre su se pobunili lekari koji dodatak nisu dobili.

- Tada smo proverili celokupne spiskove koji su, istina je, zbog kratkog roka sirovi poslati na isplatu, i ustanovili da ne odslikavaju pravu situaciju - tvrdi direktor OB "Sveti Luka", - dr Nenad Đorđević.

- Na njima su bili pojedini medicinski radnici koji nisu radili s kovid- pacijentima, odnosno radili su po nekoliko dana a prijavili su čitav mesec. Bilo je i kolega koji su radili ali nisu dobili stimulans, jer ih nije bilo na spisku. To smo ispravili, kako niko ne bi bio oštećen, ali ni dobio više nego što mu pripada - kaže dr Đorđević koji još napominje da je reč o dvadesetak zaposlenih koji moraju da vrate deo stimulacije.

Direktor smederevske bolnice podseća da ova zdravstvena ustanova nije u punom kapacitetu kovid-bolnica, već da je nekoliko odeljenja pretvoreno u "crvenu zonu". Svi medicinari koji su u tim zonama brinuli o kovid- pacijentima, po odluci Vlade Srbije, nagrađeni su stumulacijom, zavisno od angažovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)