NIJE SE POVUKLA PRED OPASNOŠĆU: Dr Biljana Natić LJumović, ginekolog iz Niša, odlikovana posthumno

J. Ć.

12. 11. 2020. u 10:43

MEĐU 13 lekara koji su, nakon smrti izazvane kovidom, posthumno odlikovani Ordenom Karađorđeve zvezde nalazi se i doktorka Biljana Natić Ljumović iz Niša, prva žrtva virusa korona među zdravstvenim radnicima u Srbiji.

НИЈЕ СЕ ПОВУКЛА ПРЕД ОПАСНОШЋУ: Др Биљана Натић Љумовић, гинеколог из Ниша, одликована постхумно

Dr Biljana Natić Ljumović

Ona je bila na respiratoru od 21. marta, sa težom kliničkom slikom, ali uprkos svim naporima, lekari nažalost nisu uspeli da joj pomognu. Njen sin Filip Ljumović kaže za naš list da je ponosan na tako veliko priznanje koje je dodeljeno njegovoj majci, koja je uvek bila veliki borac.

- Ona je uvek davala sve od sebe za svoje pacijente i nije se povukla ni tada, kada je opasnost kucala na njena vrata, svesna da je, kao dijabetičar, u rizičnoj kategoriji - kaže nam Filip.

- Ja pokušavam da nastavim njenim stopama. Trenutno radim u kovid-ambulanti "Čair" , ali mi je neizmerno žao što majka nije doživela to da vidi. Upravo završavam stažiranje. Kad je mama preminula, ostao mi je samo diplomski, ali me i sada boli što mama nije došla u situaciju da me vidi kako radim kao doktor, što joj je bila životna želja - dodaje Filip.

Na velikog borca za pacijente, dobrog prijatelja i velikog profesionalca ponosne su Biljanine kolege sa ginekologije.

- Vest o ordenu naterala nam je suze za oči. I sreću, ali i veliku tugu, jer i danas se oseća velika praznina zbog njenog preranog odlaska - kaže dr Aleksandra Tubić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIS i KK Partizan obezbedili zimsku opremu za 600 dece