MOJA BAKA JE NESTALA U BEOGRADU PRE NEDELjU DANA: Unuka moli za pomoć, starica luta gradom u potrazi za kućom

Novosti online

21. 10. 2020. u 11:45

МОЈА БАКА ЈЕ НЕСТАЛА У БЕОГРАДУ ПРЕ НЕДЕЉУ ДАНА: Унука моли за помоћ, старица лута градом у потрази за кућом

Foto: Nestali Srbija

ĆARI Franka (88) nestala je pre sedam dana na Novom Beogradu. Njena unuka Sanela ispričala je da je veoma zabrinuta jer ne zna kad je njena baka poslednji put jela, pila vode i da li je toplo obučena.

- Za mojom bakom se traga već sedam dana, ali komšije su nam rekle da je nisu videle ni dva, tri dana pre nego što smo prijavili nestanak. Sad se veoma plašim jer ona je stara i pitanje je koliko još može da izdrži da bude van kuće - kazala je Sanela Ćari.

Baka Ćari živi sama u bloku 61 na Novom Beogradu, ali ju je porodica redovno posećivala. Kako priča sagovornica, baka je dementna i dezorijentisana.

- Ona je obično išla samo do prodavnice. Ko zna šta je pomislila pa je negde krenula i izgubila se. Samo da je nađemo živu... - napomenula je glasom punim tuge unuka.

Foto: Nestali Srbija

 

Prema poslednjim informacijama, koje je dobila porodica, Franka je poslednji put viđena pre dva dana.

- Verovatno koristi autobus da bi se kretala po gradu tako da može da bude bilo gde. Verujem da ona sad luta jer je verovatno u potrazi za nama ili svojom kućom - ispričala je Sanela Ćari.

Unuka moli svakog ko nešto zna da se javi policiji ili da kontaktira Frankinu porodicu na broj telefona 060/0758-829

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Predlog

21.10.2020. 12:03

Najpre treba shvatiti da su dementne osobe u nečemu nalik vremeplovu. Da, baš tako. Povremeno "odu u neku godinu" koja je za njih bila stresna (bilo loš ili srećan događaj, oba su stresna). Najčešće se vraćaju u detinjstvo, mladost.... Moj predlog je potražiti baku tamo gde je nekada stanovala, gde se rodila i odrastala... Srećno.