BRATA I SESTRE JOŠ UVEK NEMA: U toku potraga za Amirom (5) i Amajom (2) - Ambasada Srbije će kontaktirati nadležne u Švajcarskoj

Novosti online

12. 07. 2021. u 17:00

BRAT i sestra, Amir Ali (5) i Amaja Aja (2), iz Švajcarske, nestali su 29. januara, a sumnja se da se nalaze na teritoriji naše zemlje ili u nekoj od država regiona.

БРАТА И СЕСТРЕ ЈОШ УВЕК НЕМА: У току потрага за Амиром (5) и Амајом (2) - Амбасада Србије ће контактирати надлежне у Швајцарској

Foto: missingchildren.ch

Potraga za decom krenula je kada ih navodno otac Ranis Smajlović, nije vratio majci Dijani Hisenaj, koja je odmah prijavila njihov nestanak.

Kako je rečeno iz Ministarstva spoljnih poslova u Srbiji, još ne postoje saznanja o ovom slučaju.

- Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije u Švajcarskoj ne raspolažu saznanjima o slučaju nestanka dvoje maloletne dece u Švajcarskoj. Ambasada Srbije u Bernu će u skladu sa svojim nadležnostima kontaktirati nadležne organe Švajcarske u cilju pribavljanja bližih informacija o konkretnom slučaju - rečeno je.

Podsećamo, majka je sa decom živela u Švajcarskoj, kada je njen bivši partner i otac mališana decu navodno uzeo i odveo u nepoznato. Iako je sud presudio da decu treba odmah da vrati majici, otac ih, kako se sumnja, i dalje krije na nepoznatoj lokaciji.

Kao rezultat toga, Smajlović je uhapšen u martu ove godine, ali je u junu na sudu negirao optužbe i tvrdio da bivša partnerka nije bila u stanju da bezbedno brine o ćerki i sinu.

NVO "Astra" uputila je na svom Fejsbuk profilu apel za potragu dece, a u komentarima se navodno oglasio i otac.

Naime, kako može da se pročita u komentarima, osoba pod imenom Ranis Ali Smajlović ušla je u raspravu sa drugim korisnicima, nakon što su ljudi počeli da apeluju da se deli objava o nestaloj deci.

- Kako će biti deca nestala kad majka i pre nije ih gledala godinu dana. Pa su deca išla i u vrtić i nije ih obišla nijednom. A majka je ocenjena kao nesposobna i trebali bi da budu u hraniteljskoj porodici. To su samo pare u pitanju i opstanak u Švajcarskoj. Da je majki do dece ne bi ih sama dala u neku drugu porodicu - prvi je komentar Ranisa Ali Smajlovića.

U nastavku prepiske dotični otkriva da je "on otac te dece i zato zna šta je bilo".

On je u komentarima napisao da su "deca bila bez majke u Sloveniji godinu dana, pa kasnije išla u Sloveniju u vrtić".

- Deca su državljani Slovenije, a ne Švajcarske, kao i ja i njihova majka. Ja decu ne dam u neku tuđu porodicu, a da ja živim daleko od njih. Ja se borim da moja deca odrastu uz familiju, da imaju srećno detinjstvo i da im bude što bolje - napisao je Smajlović dalje ispod objave na Fejsbuku.

On je na kraju istakao da je "majka mogla da vidi decu kad god je htela, četiri meseca nije došla pa se onda setila da ganja ovako".

- Od novembra ih nije videla prvo četiri meseca jer nije imala interesa, sad ja ne dam da idu u neku stranu familiju - istakao je Ranis Ali Smajlović.

Majka Amaje i Amira je na društvenim mrežama nudila novčanu nagradu osobi koja da informaciju o nestaloj deci. Za tačnu lokaciju nudila je 5.000 evra, a 10.000 evra osobi koja ih krije.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NA TARI POČINJE NAPLATA ZA VOZILA: Za dolazak automobilom 300 dinara