MILENA RADULOVIĆ PODRŽALA ŽRTVE IZ PETNICE: S vama sam, rasplakali su me vaša priča i vaš podvig!

Novosti online

24. 06. 2021. u 14:18

NEDELJNIK Vreme objavio je ispovesti pet žrtava koje su u periodu od 2003. do 2014. iskusile seksualno nasilje od istog zlostavljača u Istraživačkoj stanici Petnica, kao i lično izvinjenje bivšeg direktora Vigora Majića žrtvama nasilja u Petnici.

МИЛЕНА РАДУЛОВИЋ ПОДРЖАЛА ЖРТВЕ ИЗ ПЕТНИЦЕ: С вама сам, расплакали су ме ваша прича и ваш подвиг!

Milena Radulović / Foto V. Danilov

- Priča o Petnici potvrđuje da ne postoje "sigurna" mesta od seksualnog nasilja. Hvala devojkama i ženama koje su ispričale ovu priču i time zaštitile neke nove devojčice - kaže glumica Milena Radulović.

Mlada glumica koja je svojom ispovešću o tome kako je silovao nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić pokrenula lavinu, kaže da celokupno društvo mora da se trgne.

- Krajnje je vreme da se celokupno društvo otrgne iz pakla oko nas i hitno da se probudi iz stogodišnjeg sna. Vreme je da se konačno svi osveste. Da žrtvi nasilja ne postavljaju glupa pitanja, ne veruju i kao u ovom slučaju - ne preduzmu ništa i time stanu na stranu nasilnika. Štiteći nasilnika samo su produbljene rane ovih devojaka. Sve smo mi kroz godine bili svedoci tih “odraslih” ukoronjenih u nekom sistemu koji baš i ne žele da snose odgovornost, da se mešaju, “preseku”. Obično, na kraju tog procesa, kad želiš nešto da preuzmeš, svi ne znaju kako, ili kažu - vi to morate nekako same. Mi, devojke, devojčice, na kraju žrtve s dubokim ranama na duši, treba da pobedimo ne samo tog čoveka, nego da budemo jače od celog sistema. Da nije to malo apsurdno? Evo, jesmo - poručuje Milena Radulović.

Ona ističe da je velika snaga u ovim devojkama i predug put pređen.

- Svaka čast, najjače ste. Nije me rasplakala samo vaša priča, već i vaš neverovatan podvig. S vama sam - poručuje ona.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)