BOSTON SE MUČIO U PRVOJ UTAKMICI: Pejsersi su popunjavali sve kolone, ali to nije bilo dovoljno protiv kvalitetnijeg rivala!

M.M.

23. 05. 2024. u 08:00

IGRAČI Bostona će u drugoj utakmici finala Istočne konferencije ugostiti Indijanu.

БОСТОН СЕ МУЧИО У ПРВОЈ УТАКМИЦИ: Пејсерси су попуњавали све колоне, али то није било довољно против квалитетнијег ривала!

Foto Profimedia

Izabranici Džoa Mazule nisu bili uverljivi na startu serije, ali su ipak nakon produžetka upisali pobedu rezultatom 133:128.

Seltiksi su bili za nijansu bolji rival u prvoj četvrtini, ali smo na poluvremenu imali rezultatski egal (64:64).

Pejsersi su u završnici meča stigli do preokreta i bili blizu brejka, međutim, Džejlen Braun je postigao poene za izjednačenje samo šest sekundi pre kraja.

Imao je priliku Tajris Halibarton da postane junak, ali šut koji je uputio u poslednjoj sekundi bio je neprecizan. Odgovornost u produžetku preuzeo je Džejson Tejtum koji je ubacio bitne poene.

Bivši student univerziteta Djuk je sa učinkom od 36 poena i 12 skokova bio zapravo i najefikasniji pojedinac na terenu. Džru Holidej ga je pratio sa 28 pogodaka, dok je Braun dodao 26. Dvocifreni su bili još Horford i Vajt sa po 15 postignutih poena.

U poraženom taboru najistaknutiji je bio Halibarton sa dabl-dabl učinkom od 25 poena 10 asistencija. Sve kolone popunjavao je i Paskal Sijakam sa 24 poena, 12 skokova i 7 asistencija.

Ništa manji doprinos dao je i Majls Tarner koji je za 39 minuta provedenih na parketu upisao 23 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Boston je odmorniji ušao u finale i to se može odraziti na konačan rezultat. Mazulini puleni su u prethodnom kolu eliminisali Klivlend nakon pet odigranih utakmica, dok je njihov protivnik vodio veliku bitku protiv Njujorka.

Pejsersi su ljubomorno čuvali domaći teren, a zatim su u majstorici napravili ključni brejk i samim tim obezbedili plasman u finale konferencije.

Kvalitet je definitivno na strani Bostona. Momci iz Zelenog grada su tokom čitave sezone igrali kvalitetnu košarku i zasluženo su tu gde jesu.

Još jedna utakmica će se igrati u "TD Garden" dvorani, a zatim se serija seli u Indijanu.

Pejsersi su prikazali visok nivo košarke u prvom okršaju, ali pitanje je da li će večeras moći da odigraju u istom ritmu.

Halibarton je vođa ovog tima i biće mu potrebna velika podrška saigrača. Najpre Sijakama i Tarnera.

Pobednik ove serije će se u velikom finalu sastati sa boljim iz duela Dalas-Minesota.

Očekuje nas interesantna utakmica, domaćin će pokušati da se odlepi od samog starta i tako sačuva energiju za treći meč.

NAŠ TIP: h1 -8,5 (kvota 1,85)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!