"LUDA ŠUMA" SE PROBUDILA: Šampion Bugarske posle očajnog starta sezone krenuo da melje protivnike

O. M.

26. 07. 2023. u 10:25

U prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona bugarski prvak Ludogorec će u Razgradu dočekati Olimpiju iz Ljubljane. Utakmica se igra na Huvefarma areni u Razgradu od 20.45.

ЛУДА ШУМА СЕ ПРОБУДИЛА: Шампион Бугарске после очајног старта сезоне кренуо да меље противнике

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

U prethodnom kolu obe ekipe su teže nego što se očekivalo eliminisale rivale. 

Nakon što su dobro odigrali nekoliko utakmica u pripremnom periodu, fudbaleri Ludogoreca katastrofalno su odigrali prve dve utakmice u sezoni. 

Počelo je senzacionalnim porazom sa 2:0 od ekipe Balkanija koja u kvalifikacijama za Ligu šampiona igra iako predstavlja nepostojeću državu, a zatim je usledio još veći šok pošto je četa Ivajla Peteva izgubila i na otvaranju sezone u Prvoj ligi Bugarske i to od novajlije Krumovgrada sa 3:1. Razlog za ovaj drugi poraz bio je taj što je Petev odmarao većinu igrača za revanš protiv kluba iz južne srpske pokrajine. To mu se na kraju i isplatilo jer je Balkana pobeđen sa 4:0.

Na krilima tog uspeha usledio je i prvi trijumf u bugarskom šampionatu gde je Etar deklasiran sa 5:0.

Ljubljanska je prošle sezone osvojila titulu šampiona Slovenije posle pet godina i tako obezbedila plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. U pripremnom periodu "zmajčeki" su zabeležili pet pobeda i jedan poraz i to od Slovana iz Bratislave. 

Ljubljančani su u prvom kolu kvalifikacija odmerili snage sa letonskim šampionom Valmijerom koga su u oba susreta savladali sa po 2:1. Njihov prvi meč u novoj sezoni slovenačke lige završen je porazom 2:1 od Kopera. Bio je to prvi poraz novog trenera Olimpije, portugalskog stručnjaka Žoaa Enrikea, otkad je u junu mesecu preuzeo klub.

Ovo će biti prvi susret Ludogoreca i Olimpije u istoriji. Ludogorec će se slovenačkom šampionu suprotstaviti bez povređenih Gropera i Nedjalkova, dok Enrike nema kadrovskih problema.

Pobednik ovog dvomeča sastaće se u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona sa boljim iz dvoboja između litvanskog Žalgirisa i turskog šampiona Galatasaraja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)