RIVER GRABI KA TITULI: "Milioneri" već imaju tri boda više nego na kraju prošle sezone

O. M.

05. 07. 2023. u 12:24 >> 12:24

LIDER Lige profesional River plejt dočekuje Kolon Santa Fe u 23. kolu argentinskog fudbalskog šampionata. Utakmica se igra na stadionu "Monumental" u noći između srede i četvrtka, u 2.30 po našem vremenu.

РИВЕР ГРАБИ КА ТИТУЛИ: Милионери већ имају три бода више него на крају прошле сезоне

Foto: Profimedia

River je neočekivano poražen u prošlom kolu na gostovanju Barakas centralu. Domaći su vodili sa 2:0 do 63. minuta kada je Borha Migel smanjio na 2:1, ali gosti nisu uspeli u narednih pola sata igre da izbore makar bod. To su iskoristili Taljeras Kordoba i San Lorenco da smanje zaostatak na devet bodova, a Lanus na minus 10. Kordoba je mogla da priđe na minus sedam da je pobedila Godoj Kruza, ali je osvojila samo bod.

Krivac za poraz Rivera je trener Martin Demikelis koji je posle plasmana u osminu finala Kupa Libertadores odlučio da odmori nekoliko važnih igrača.

Ne može se poreći da je River u dosadašnjem delu sezone pokazao najviše u argentinskoj Primeri. Milioneri su već pet kola do kraja sezone osvojili tri boda više nego na kraju prošle, a imaju samo dva manje nego što je osvojila Boka kada je prošle godine osvojila titulu šampiona.

River je vezao osam pobeda kod kuće, a ukupno je na "Monumentalu" osvojio 27 od mogućih 30 bodova, po čemu je trenutno najuspešniji domaćin procentualno i drugi ukupno, ali sa dva meča manje od vodećeg Rosaria koji ima samo bod više.

Kada se ovom doda da će Demikelis gotovo izvesno u startnu postavu vratiti sve regularne prvotimce, može se očekivati da se gosti iz Santa Fea neće lepo provesti.

U međuvremenu, Kolon se porazom od 4:0 kod kuće od Rasinga tokom vikenda se ustalio u donjem domu argentinske prve lige, sa samo sedam bodova više od poslednjeplasiranog Arsenal Sarandija. Kolon je ove sezone ostvario samo četiri pobede, manje čak i od fenjeraša Sarandija koji ima pet. 

Ekipa iz Santa Fea odigrala je čak 12 puta nerešeno u ligi ove sezone, a u gostima je bez pobede u poslednjih pet mečeva. Njihov najveći problem u gostima je loša realizacija, pošto su postigli samo jedan u poslednjih pet mečeva i samo šest posle 10 mečeva u gostima ove sezone. Manje imaju samo Arsenal Sarandi i Argentinos juniors, mada je Argentinos i sa pet postignutih golova na strani uspeo da ostvari tri pobede i skupi ukupno 12 bodova. Pozitivna strana gostovanja je što je četa Nestora Gorosita primila samo devet golova, što je manje nego River i drugoplasirani Taljeres.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)