DORTMUND POTVRĐUJE BREJK: Bohum će bodove spasa morati da traži protiv nekog lakšeg protivnika

O. M.

28. 04. 2023. u 14:19 >> 14:19

BOHUM dočekuje Borusiju Dortmund u utakmici koja može da skroji oba kraja tabele nemačke Bundeslige.

ДОРТМУНД ПОТВРЂУЈЕ БРЕЈК: Бохум ће бодове спаса морати да тражи против неког лакшег противника

FOTO: EPA

Pet kola pre kraja, Dortmund se, pošto je sa 4:0 slavio u derbiju protiv Ajntrahta, vratio na lidersku poziciju, koju je ove sezone držao još samo tokom reprezentativne pauze, od 18. marta do prvog aprila kada je poražen od Bajerna u derbiju. Kako sada stvari stoje, Bavarcima ta pobeda neće ništa značiti, jer "žuto-crni" imaju sudbinu u svojim rukama. Mogla je ekipa Edina Terzića i kolo pre da se vrati na čelo, ali je propustila da savlada Štutgart iako je do duboko u nadoknadi vremena vodila.

Do kraja prvenstva igraju dva puta u gostima, posle Bohuma putuju u Augzburg koji se poput današnjeg domaćina bori za opstanak. U međuvremenu dočekuju Volfsburg i Menhengladbah, da bi u poslednjem kolu bili domaćini Majncu a kakav bi to bio spektakl da na prepunom "Vestfalenu" pred "žutim zidom" podignu "salataru". Bila bi to prva titula još od 2012. godine, koju su doduše obezbedili tri kola pre kraja. 

Bohum je posle dve pobede u drugoj polovini marta, kada se činilo da se ekipa rezultatski diže, opet upao u seriju loših rezultata, ali ni rivali se nisu proslavili pa su "plavi" uspeli da se održe iznad zone ispadanja. Zapravo je i u toj seriji od četiri utakmice bez pobede Bohum ostvario dva dobra rezultata, imajući u vidu protivnike. Po bod sa gostovanja Union Berlinu i Ajntrahtu, ali to je pokvario porazima na svom terenu, prošlonedeljnim ubedljivim od Volfsburga (1:5), a možda i više onim od direktnog konkurenta u borbi za opstanak Štutgarta (2:3).

Bohum je prošle godine posle povratka u Bundesligu završio na solidnom 13. mestu ali je od starta ove bilo jasno da će ekipa teško povezati tri bundesligaške sezone. Ako se to i desi najzaslužniji će biti trener Tomas Leč koji je tim preuzeo krajem septembra od Tomasa Rajsa koji je u prvih osam kola osvojio samo jedan bod.

Dortmund je ove sezone već gostovao Bohumu i to u osmini finala Kupa kada je slavio sa 2:1 golovima Emrea Džana i Marka Rojsa. Pogodak za domaćina postigao je Stoger.

Bohum će igrati bez Kevena Šloterbeka i Marka Johansona zbog problema sa mišićima, dok je Filip Forster pod znakom pitanja nakon što je zbog povrede Ahilove tetive propustio i meč protiv Volfsburga.

S druge strane, Dortmund je izgleda do kraja sezone izgubio Nika Šloterbeka nakon što je doživeo povredu tetive protiv Ajntrahta. A bio mu je to prvi meč još od onog poraza od Bajerna sredinom marta kada je povredio preponu.

Osim njegovog odsustva, malo je verovatno da će Terzić praviti neke druge izmene u odnosu na ekipu koja je deklasirala Ajntraht, što znači da će Marko Rojs, Đovani Rejna i Jusufa Mukoko početi utakmicu na klupi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)