SRPSKI REPREZENTATIVAC POKAZAO KLASU: Leće posti već dva meseca

V.M.

28. 04. 2023. u 13:58 >> 13:58

''ŽUTO-crveni'' dočekuju Udineze u utakmici koja otvara 32. kolo Serije A.

СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ПОКАЗАО КЛАСУ: Леће пости већ два месеца

Foto: EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Domaćin se nalazi u veoma lošoj poziciji. Ne zna za pobedu dva meseca i opasno se približio zoni ispadanja. Trenutno je 16. na tabeli, ali ima samo dva boda više od Verone koja je prva ekipa ispod crte i očekuje ga borba za opstanak. Sa druge strane, Udineze je proteklog vikenda predvođen Lazarom Samardžićem (gol i asistencija) rutinski savladao Kremoneze i popeo se u gornji deo tabele Serije A.

Leće je bio jedan od favorita za ekspresan povratak u Seriju B, ali dobre igre u prvom delu sezone držale su ih daleko izvan zone ispadanja, ipak situacija se drastično promenila u poslednje vreme. Na proteklih osam ligaških utakmica ''đalorosi'' su doživeli čak sedam poraza uz remi sa Sampdorijom, a da stvar bude još gora na šest susreta uošte nisu zatresli mrežu. Tu crnu seriju produžili su prošlog vikenda kada ih je Milan ''sa pola gasa'' savladao 2:0.

Leće mora da pronađe način da se ''probudi'' jer Verona hvata zalet, a Specija (ima bod manje od domaćina) iako retko pobeđuje često remizira i na taj način skuplja poene. Na nesreću po Baronijevu četu, oni drže treći najgori rekord kod kuće u Seriji A, pošto su pobedili u samo dve od svojih 15 utakmica na stadionu ''Via del Mare'' ove sezone, tako da je večeras pravo vreme da se krene u preporod i osvoje bitni poeni za borbi za opstanak.

Udineze je trenutno deveti na tabeli i očekuje ga mirna završnica prvenstva. Mesta koja vode u Evropu su mu predaleko (Inter ima 12 bodova više), dok se opstanak u eliti uopšte nije dovodio u pitanje.

''Zebre'' su majstori za remije i odigrale su ubedljivo najviše nerešenih utakmica u Seriji A, čak 12. Uz to su samo devet puta poražene, što znači da je jedino vodeća četvorka manje puta gubila od njih ove sezone i to dovoljno govori o tome koliko je teško slomiti četu Andree Sotila.

Na poslednjih pet utakmica Udineze je upisao dve pobede, doživeo je isto toliko poraza i remizirao je sa Moncom.

U redovima domaćina neće biti duže povređenih Pongrančića i Dermakua, a pod upitnikom je Kolumbo koji je propustio duel sa Milanom.

Sotil neće moći da računa na ponajboljeg igrača ekipe Deulofeua, a na tribinama će mu se pridružiti Ebose. Moguć je izostanak Saksesa koji je protiv Kremonezea postigao svoj prvi gol ove sezone i tako prekinuo post dug 1786 minuta.

Leće mora da napadne bodove na svom terenu, uz to treba dodati da Udineze igra na golove u poslednje vreme (deset na zadnje tri utakmice) i zbog toga verujemo da će biti pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: |1+&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)