VRAG JE ODNEO ŠALU: Real u gradskom derbiju ima imperativ pobede

TIP redakcija

07. 11. 2022. u 19:26 >> 19:26

"BLANKOSI" ciljaju povratak na prvo mesto.

ВРАГ ЈЕ ОДНЕО ШАЛУ: Реал у градском дербију има императив победе

Foto: Profimedia

Nakon Barseloninog trijumfa nad Almerijom od 2:0 katalonski klub je preuzeo prvo mesto od najvećeg rivala Reala. Madriđani sada imaju dva boda zaostatka, a eventualnim trijumfom nad Rajo Valjekanom u poslednjem meču 13. kola Primere "blankosi" će ponovo preuzeti lidersku poziciju.

Ekipa Karla Ančelotija remizirala je u protekloj rundi sa Đironom na svom terenu, da veliko iznenađenje nije poljuljalo fudbalere pokazuje i ubedljiv trijumf nad Seltikom u Ligi šampiona od 5:1.

Razoružali su puleni italijanskog stručnjaka ekipu iz Glazgova već do sredine prvog poluvremena u kojem je Francuskinja Stefani Frapar svirala čak tri penala za 29 minuta. Prva dva za Real Madrid zbog igranja rukom gostujućih fudbalera, a u golove su ih pretvarali Luka Modrić i Rodrigo.

Teško da bi eventualni gol Josipa Juranovića kojem je Tibo Kurtoa skinuo penal u 35. minutu bilo šta promenio. "Blankosi" su i u drugom delu nastavili da melju, a Seltikovi defanzivci su konstantno bili u nebranom grožđu i nisu imali ideju kako da se odbrane. Pucali su Realovi topovi sa svih strana i od 51. do 61. minuta nove dve lopte našle su se u mreži Seltika. Prvo je pogodio Marko Asensio, a potom i Vinisijus Žunior na asistenciju sjajnog Fedea Vlaverdea. Sjajnog, jer "kraljevski klub", sudeći prema formi ove sezone, nema boljeg fudbalera od Urugvajca.

Dvadesetak minuta pre kraja, Fede je, kako je već navikao navijače Reala, otvorio stopalo i ispalio strelu sa ivice šesnaesterca koja se zabola u malu mrežu. Bio je to njegov već peti dalekometni hitac (van šesnaesterca) od starta sezone u svim takmičenjima.

Mogao je Ančelotijev tim da postigne još koji pogodak do kraja, odnosno mogao je rezervista Karim Benzema, koji je dobio oko 25 minuta na terenu posle tri meča pauze zbog povrede, da se vrati golom. Zicer mu je skinuo Džo Hart u 89. minutu, pet minuta nakon što je Žota posle prelepo izvedenog slobodnjaka doneo Seltiku počasni pogodak.

Rajo u gradski derbi ulazi kao deveti tim Primere sa 18 osvojenih bodova. Klub iz Valjekasa pokušaće da ponovo partiju iz prethodnog kola kada su na "Ramon Sančes Pishuanu" savladali Sevilju minimalnim rezultatom.

 Imala je Sevilja inicijativu protiv Raja, ali ne i konkretne šanse za gol. S druge strane, gosti su igrali po svom, napadali iz kontri i brzom tranzicijom stizali do protivničkog gola. Takva akcija im je i donela pobedu.

Unai Lopez je poslao sjajnu dugu loptu ka Alvaru Garsiji, a ovaj dalje sve sam odradio. S leve strane je ušao u sredinu i vrlo lukavo, po zemlji u bliži ugao, šutirao između Gudelja i Marsaa, a pored prstiju pruženog Dmitrovića. 

Uprkos dobrim partijama Raja, trijumf nad Realom je praktično nemoguća misija. Podatak da "crvena lenta" na svom kontu ima samo dve pobede u proteklih 25 godina nad "blankosima" sve govori.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja