ČUVENI PIPO VRAĆA NADU! Vreme je za povratak "južnjaka"

V.D.

07. 11. 2022. u 11:58

U 12. kolu Serije B sastaju se Ređina i Đenova večeras od 20.30

ЧУВЕНИ ПИПО ВРАЋА НАДУ! Време је за повратак јужњака

Foto: Profimedia

Ekipa iz Ređo di Kalabrije je osnovana daleke 1914. godine a poslednji put su bili deo elitne Serije A u sezoni 2008/2009. kada su zauzeli pretposlednju, 19. poziciju i preselili se u niži rang.

Kao i mnogi italijanski klubovi, Ređina je doživela bankrot pa je u sezoni 2015/2016. igrala i u Seriji D, ali su se u sezoni 2020/2021. vratili u drugi rang italijanskog fudbala i za sada imaju najbolju sezonu od povratka.

Nakon neuspešne misije u Breši, trenersku poziciju tima sa juga Italije preuzeo je čuveni golgeter Milana Filipo Pipo Inzagi. Zanimljivo je da je jedan od najboljih igrača tima iskusni veteran Žeremi Menez vodio bitke na terenu sa svojim trenerom dok je nastupao za Romu. Francuz je zabeležio dve asistencije, a tri puta je bio strelac ove sezone.

Ređina je u rezultatskoj krizi i na poslednjih pet mečeva upisala je samo četiri boda. Nakon dva vezana poraza, u poslednjem kolu remizirali su na Sardiniji sa Kaljarijem i tako pali na petu poziciju na tabeli sa 19 osvojenih bodova.

Njihov današnji rival ekipa Đenove ima tri boda više i nalazi se na drugoj poziciji, dok je vodeći Frosinone osvojio 27.

Popularni "grifoni" imaju najskuplji tim u ligi i ne planiraju dugo da se zadrže u Seriji B, a bukmejkeri im daju najveće šanse za povratak u elitu. 

Đenova je vezala sedam mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Jedini poraz u prvenstvu su doživeli još u petom kolu na gostovanju Palermu. Sjajnim partijama u dresu "grifona" se ističe iskusni Masimo Koda sa pet golova.

Poslednje međusobne okršaje ove dve ekipe su vodile još u oproštajnoj Ređininoj sezoni od elite. Na oba meča odigrana pre 13 godine slavila je Đenova. 

Gosti su favoriti na ovom teškom gostovanju, ali verujemo da će ekipa sa juga Italije dati sve od sebe da se pred svojim navijačima vrati na pravi put i upiše nove bodove.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,88)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-3 (kvota 3,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni