BERLUSKONI NA MUKAMA! Stara ljubav ili nova mezimica?

V.D.

22. 10. 2022. u 12:25 >> 12:26

LOKALNI derbi u gradu mode

БЕРЛУСКОНИ НА МУКАМА! Стара љубав или нова мезимица?

Foto Profimedia

Večeras od 18 časova na stadionu "San Siro" odigraće se meč 11.kola italijanske Serije A između Milana i Monce.

Domaći "rosoneri" su aktuelni šampioni Italije i za sada pružaju dobre partije i u tekućoj sezoni. Nakon deset odigranih mečeva nalaze se na trećoj poziciji sa 23 osvojena boda, tri manje od neporaženog lidera Napolija.

Milan je slavio sedam puta ove sezone, dva puta je odigrao nerešeno na gostovanjima Sasuolu i Atalanti dok su jedini poraz doživeli od sjajnih Napolitanaca.

Što se tiče Lige šampiona u povratničkoj sezoni u eliti Milan trenutno zauzima treću poziciju sa četiri osvojena boda, tri manje od lidera Čelsija i u naredna dva kola protiv Dinamo Zagreba i Salzburga imaće priliku da izbore nokaut fazu najprestižnijeg evropskog takmičenja.

Monca je prošle sezone u svojoj 110 godina dugoj istoriji prvi put obezbedila plasman u Seriju A.

Debitantska sezona je slobodno možemo reći očajno počela i u prvih pet kola Monca je zabeležila isto toliko poraza uz samo dva postignuta gola ali ruku na srce protivnici su bili jako teški. Doživeli su poraze od Torina, Napolija, Udinezea, Rome i Atalante da bi nakon toga upisali prvi bod protiv Lećea nakon čega je usledila promena trenera.

Đovanija Stropu koji je prethodne sezone ispisao istoriju plasmanom u elitu zamenio je trener Rafaele Paladino. Šok terapija je bila uspešna i usledile su tri pobede protiv Juventusa, Sampdorije i Specije.

U poslednjem kolu Monca je doživela minimalni poraz na gostovanju Empoliju i trenutno se nalazi na 14. poziciji u Seriji A sa deset osvojenih bodova i gol razlikom 9:15.

Pre tri dana Monca je napravila iznenađenje u Kupu Italije savladavši Udineze sa 3:2 u gostima.

Ovaj prvi zvanični meč u istoriji Milana i Monce ima mnogo dublju pozadinu. Veliko je pitanje za koga će navijati čuveni Silvio Berluskoni. Bivši italijanski premijer i vlasnik fudbalskog kluba Milan u periodu od 1986. do 2017. godine je sada vlasnik komšijske Monce.

Milan je na čelu sa Berluskonijem vladao italijanskim i evropskim fudbalom. Nakon povlačenja iz bivšeg kluba on je preuzeo Moncu 2018. godine kada je ekipa bila član Serije C i za svega četiri sezone ekipu doveo do elite. Verujemo da bivši premijer ne želi na tome da se zaustavi već sigurno ima velike planove i sa novom mezimicom.

Stefano Pioli se već navikao da njegovi igrači muče muke sa povredama pa tako u timu večeras neće biti Kalabrije, Florencija, Ibrahimovića, Mainjana, Salemarsa a upitan je i nastup Benasera zbog bolesti. U gostujućem timu situacija je mnogo bolja jer nema povređenih dok će odsutan biti samo Nikolo Romela koji je zaradio crveni karton na meču prošlog kola protiv Empolija.

Kvalitet je ipak na strani domaće ekipe i verujemo da će upisati novi trijumf u Seriji A.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOLEADA U NAJAVI: Mreže se redovno tresu kada igra Paderborn