NAGRADA JE PRIVLAČNA, ALI JE ZADATAK VEOMA TEŽAK: Hofenhajm pobedom može da preskoči Bajern na tabeli

M.T.

22. 10. 2022. u 09:12

BAVARCI su definitivno izašli iz krize.

НАГРАДА ЈЕ ПРИВЛАЧНА, АЛИ ЈЕ ЗАДАТАК ВЕОМА ТЕЖАК: Хофенхајм победом може да прескочи Бајерн на табели

Foto: Profimedia

Hofenhajm je u prethodnih deset kola Bundeslige pokazao sasvim dobru formu, ali ga danas čeka veoma težak zadatak pošto od 15.30 na ''Rajn Neker Arenu'' dolazi aktuelni šampion Nemačke Bajern iz Minhena u duelu 11. kola domaćeg šampionata.

Posle tri kola bez pobede, Hofenhajm je u prošlom kolu uspeo da savlada na gostovanju Šalke i tako prekine na vreme loš niz tokom kojeg je iz tri meča osvojio samo dva boda. Ekipa Andreasa Brajtenrajtera trenutno se na lazi na petom mestu u Bundesligi sa 17 osvojenih bodova i bez obzira što je čeka najteži mogući protivnik danas, potencijalna nagrada je prilično primamljiva.

Ukoliko bi Hofenhajm uspeo da savlada Bajern prestigao bi ga na tabeli, pa bi Bavarci gledali Brajtenrajterovom timu u leđa. Međutim, takav scenario je malo verovatan.

Razlog za to je jednostavan. Posle krize u kojoj se Bajern našao kada je tokom četiri kola tri puta remizirao i doživeo jedan poraz, Bavarci su definitivno počeli da dodaju gas. U prethodnom kolu su igrali derbi protiv Frajburga koje je u tom trenutku bio iznad Bajerna na tabeli da bi bio poražen sa pet golova u mreži. Od jedinog poraza u ligi doživljenog od Augzburga minimalnim rezultatom, Bajern je u svim takmičenjima naređao šest utakmica u kojima je pobeđivao ili remizirao, a poslednja je bila upravo protiv Augzburga u Kupu Nemačke koji je počašćen sa pet golova pa mu ni dva utešna nisu mnogo značila u konačnom ishodu.

Brajtenrajter nema novih problema po pitanju povređenih igrača pošto su i dalje odsutni od ranije povređeni Andrej Kramarić, Ermin Bičakčić, Benjamin Hubner i Ilah Bebu, a protiv Bajerna neće bitu u timu Kevin Vogt zbog žutih kartona. Bajern je u prošlom kolu ostao bez Liroja Sane koji se povredio protiv Frajburga, a pored njega neće biti u timu ni Lukasa Ernandeza ni Buna Sara zbog povreda. U tim se vraća Kingsli Koman koji je odslužio jednu utakmicu kazne zbog crvenog kartona, a među stativama bi ponovo trebalo da bude Manuel Nojer koji je propustio tri meča zbog povrede ramena.

Hofenhajm očekivano stoji slabije u odnosu na Bajern kada su međusobni mečevi u pitanju pošto je slavio na tri od prethodnih deset utakmica u Bundesligi, dok su Bavarci ostvarili šest pobeda, a samo jedan meč je završen nerešeno i to prošlosezonski kada je Hofenhajm takođe bio domaćin.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone