"ORLOVI" U VELIKOM NALETU: Da li je ovo kraj snova Dinama o Ligi šampiona?

M.T.

17. 08. 2022. u 08:53

VEČERAS od 21 čas očekuje nas duel između Dinama iz Kijeva i Benfike u okviru plej-ofa za plasman u Ligu šampiona

ОРЛОВИ У ВЕЛИКОМ НАЛЕТУ: Да ли је ово крај снова Динама о Лиги шампиона?

Foto: Profimedia

Čitave kvalifikacija za Ligu šampiona Dinamo iz Kijeva igra sa priličnim hendikepom jer je zbog situacije u Ukrajini ekipa domaćin u poljskom Lođu. Protiv Fenerbahčea i Šturma iz Graca u drugom i trećem kolu kvalifikacija je to možda i bilo dovoljno, ali Ukrajinci u plej-ofu kvalifikacija za plasman među evropsku elitu čeka večeras od 21 sat portugalsku Benfiku, dvostrukog osvajača Kupa šampiona, a protiv nje će ekipi iz Kijeva svaka pomoć biti dobrodošla.

Uspeo je Dinamo da se izbori sa svim poteškoćama koje su ga stisle tokom ovih kvalifikcija. Iako su se susreli sa ulogom autsajdera već u drugom kolu, uspeli su puleni trenera Lučeskog da usred Istanbula savladaju Fenerbahče i plasiraju se u treće kolo.

Tamo ih je sačekala mlada ekipe Šturma iz Graca sa kojom je sve moralo da bude rešeno u produžetku u kojem su Vivčarenko i Cigankov izrasli u junake zahvaljujući postignutim golovima.

Sada Dinamo očekuje dvomeč protiv Benfike, a to je verovatno ako ne najteži, onda jedan od najtežih protivnika koji je mogao da im zapadne u plej-of rundi kao poslednji stepenik koji treba preći da bi se ušlo u elitno klupsko takmičenje. Ipak, ako neko može da pripremi ekipu za ovakav dvomeč onda je to svakako iskusni trener Mirčea Lučesku.

Na drugoj strani, Benfika je svakako protivnik za izbegavanje u ovom trenutku. Portugalski tim ne zna za poraz od kako su krenule pripreme za ovu sezonu. Računajući sve mečeve, kako nezvanične, tako i zvanične Benfika ima svih devet pobeda. Lisabonski orlovi su u kvalifikacije za Ligu šapiona krenuli od treće runde i rutinski prošli Mitjiland pošto su danskom tim u dva meča dali sedam golova.

U međuvremenu je startovao i portugalski šampionat, a Benfika je takmičenje započela trijumfima protiv Aruke i Kasa Pije, mada su se "orlovi" protiv Kasa Pije prilično namučili, ali je spas stigao u vidu raspoloženog Gonsala Ramosa koji je postigao svoj četvrti gol na četiri odigrana meča i biće najveći adut Portugalaca protiv Dinama iz Kijeva.
Dinamo i Benfika su tokom svoje istorije odigrali šest međusobnih susreta i svi su bili u elitnom takmičenju, nekada u Kupu šampiona, a zatim u Ligi šampiona. Ukrajinski klub je ostvario samo jednu pobedu i to u njihovom prvom odigranom meču 1991. da bi Benfika zatim ostvarila četiri pobede uz jedan nerešen meč.
Iako Dinamo ima sa čime da zapreti Portugalcima, čini se da "orlovi" u predstojećem dvomeču imju priliku da dodatno poboljšaju statistiku protiv Dinama i plasiraju se u Ligu šampiona.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna