VELIKI HENDIKEP ZA ZVEZDU: Crveno-beli napadaju Ligu šampiona bez jednog od najboljih!

Novosti online

16. 08. 2022. u 19:11 >> 08:12

SRPSKI klub se u Haifi nada pozitivnom rezultatu pred revanš na "Marakani".

ВЕЛИКИ ХЕНДИКЕП ЗА ЗВЕЗДУ: Црвено-бели нападају Лигу шампиона без једног од најбољих!

Foto: Profimedia

Crvena zvezda u sredu od 21 čas gostuje ekipi Makabi Haife u okviru plej-ofa za Ligu šampiona. Nakon eliminacije Pjunika u trećem kolu kvalifikacija za najelitnije klupsko takmičenje u Evropi, prvak Srbije kreću borbu za plasman među 32 najbolje ekipe na Starom kontinentu.

Puleni Dejana Stankovića su startovali odlično domaći šampionat i zabeležili pet pobeda iz isto toliko duela. Da tim gaji napadački fudbal svedoči gol razlika 21:1, a od početka Super lige crveno-beli su naročito bili golgeterski raspoloženi na "Marakani".

Redom su padali niški Radnički (4:0), Kolubara (5:0), Mladost iz Lučana na strani (1:2), Radnik (6:0) i Voždovac (4:0). U Evropi najtrofejniji srpski klub je eliminisao jermenski Pjunik ukupnim skorom 7:0 u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i na taj način se plasirao u plej-of za najelitnije takmičenje na Starom kontinentu.

Sredinom jula Makabi je doživeo poraz u izraelskom Superkupu od Hapoel Ber Ševeposle jedanaesteraca.Nakon toga za tim iz Haife usledile su kvalifikacije za najelitnije klupsko takmičenje, a u drugom kolu su napravili veliko iznenađenje pošto su eliminisali Olimpijakos ukupnim rezultatom 5:1.

Tu su pokazali da su ozbiljna ekipa što je pokazatelj rezultat iz Pireja, gde je Makabi na gostujućem terenu trijumfovao sa 4:0.U prethodnoj rundi su savladali kiparski Apolon sa 4:0 na svom terenu, ali potom doživeli poraz na strani od 2:0. Za Makabi šampionat počinje naredne sedmice, tako da će za revanš popularni "zeleni demoni" imati jednu utakmicu više u nogama.

Izgleda da Milan Pavkov nije uspeo da se oporavi od stomačnog virusa i to će predstavljati veliki hendikep za crveno-bele. Iz istog razloga u Haifu nije pošao ni Stankovićev džoker, Ibrahim Mustafa. Od virusa je samo uspeo da se oporavi Ohi.

Foto: FK Crvena zvezda

Na spisku putnika su: Milan Borjan, Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Strahinja Eraković, Nikola Stanković, Aleksandar Dragović, Nemanja Milunović, Stefan Leković, Milan Rodić, Marko Gobeljić, Kings Kangva, Gelor Kanga, Mirko Ivanić, Seku Sanogo, Slavoljub Srnić, Veljko Nikolić, Osman Bukari, El Fardu Ben, Aleksandar Katai, Stefan Mitrović, Nemanja Motika, Aleksandar Pešić i Ohi Omojuanfo.

Klub iz Ljutice Bogdana se u svojoj slavnoj i trofejnoj istoriji do sada nikada nije sreo sa Makabi Haifom, tako će meč u na stadionu "Semi Ofer" biti prvi duel ove dve ekipe od osnivanja.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju