KUP NEMAČKE: Herta gostuje očajnom Ajntrahtu

Novosti online

31. 07. 2022. u 08:41

DOMAĆIN je sezonu otvorio sa dva uzastopna poraza i bez datog gola.

КУП НЕМАЧКЕ: Херта гостује очајном Ајнтрахту

Foto: Profimedia

Ajntraht Braunšvajg dočekaće berlinsku Hertu u meču prvog kola nemačkog Kupa (18.01).

"Lavovi" su očajno započeli sezonu u Cvajti, nakon početnog poraza od Hamburga (0:2), Ajntraht je pao i danas u gostima kod Hajdenhajma i to lagano, bez pravog otpora – 3:0.

Štaviše, ekipa iz Braunšvajga je sama otvorila domaćinu vrata pobede, pošto je prvi gol bio autogol. Štrompf je u 10. minutu loše reagovao na centaršut sa strane i poslao loptu u svoju mrežu. To je dalo krila Hajdenhajmu, koji je u nastavku meča još dva puta matirao Hofmana i to mu je dovoljno da posle današnjih mečeva sedi na čelu tabele.

Herta večerašnjim mečom zvanično otvara novu sezonu. Berlinska "stara dama" minulu takmičarsku godinu završila je uspešno, ako se to tako može nazvati. Naime, plavo-beli su nakon baraža uspeli da ostanu u Bundesligi.

Klub iz prestonice je u revanšu baraža za opstanak nadoknadio zaostatak iz prvog meča, savladali su HSV na "Volksparkstadionu" sa 2:0 (1:0).

Isticao je uoči dvomeča privremeni trener Feliks Magat da mu neće biti lako protiv Hamburgera, ipak je u pitanju klub sa kojim je u igračkim danima tri puta osvajao Bundesligu, pride je sa njim pokorio i Evropu, ali kako ono kažu: "Družba je družba, a služba je služba." Izabranici iskusnog nemačkog stručnjaka odigrali su jednu od najboljih partija u sezoni, preokrenuli rezultat u ukupnom skoru i izbegli prvo ispadanje još od 2012. godine.

Ajntraht i Herta su se poslednji put sastali 2020. godine, takođe u Kupu. "Lavovi" su u fenomenalom meču slavili rezultatom 5:4.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREDLOZI ZA GOLOVE: Tip izdvaja - vi birate