ZVEZDAŠI SKENIRAJU EVENTUALNOG PROTIVNIKA: Trabzon u velikom stilu započenje novu sezonu

Novosti online

30. 07. 2022. u 10:05

NEĆE biti lako, ali formalni domaćin ne beži od uloge favorita.

ЗВЕЗДАШИ СКЕНИРАЈУ ЕВЕНТУАЛНОГ ПРОТИВНИКА: Трабзон у великом стилу започење нову сезону

Foto: Profimedia

Fudbaleri Trabzona pokušaće da u velikom stilu započnu novu sezonu. Šampion Turske dočekaće Sivas u Istanbulu u meču Superkupa.

Bio je Trabzon bilu duple krune minule takmičarske godine, ali desio se Kajseri. "Oluja sa Crnog mora" ispustila je prednost iz prvog meča polufinala Kupa (1:0) i tako ostala kratkih rukava. Kajseri je slavio sa čak 4:2.

"Anadolska zvezda" je oba puta prošle sezone izgubila od Trabzona, kod kuće ovog rivala nije dobila godinama (poslednji put 2013) i ništa nije nagoveštavalo da se loša tradicija prekida, pogotovo što je Envakame već u 3. minutu doneo prednost gostima, podigavši u ukupnom skoru na 2:0.

Kajseri je uspeo u ranoj fazi drugog poluvremena da preokrene pogocima Bašana i Hoseinija, međutim nakon što je Bakasetas još jednom matirao golmana domaćeg tima u 82. minutu, izgledalo je da umire i poslednja nada momaka Hikmeta Karamana.

A onda prava ludnica na stadionu "Kadir Has Šehir".

U prvom minutu sudijske nadoknade Mame Tijam sa penala za 3:2, pa u 90+6 Emrah Bašan po drugi put  za konačnih 4:2 i plasman Kajserija u veliko finale.

Ipak, kratko je trajala sreća crveno-žutih. Kada se očekivao veliki iskorak i podizanje trofeja usledio je šok. Sivas je nakon preokreta slavio sa 3:2, uprkos vođstvu Kajsetija na poluvremenu od 1:0.

Uspeli su crveno-beli da izjednače u drugom poluvremenu, a onda su usledili fenomenalni produžeci u kojima su viđena čak tri gola. Odlučujući pogodak delo je Muse Konatea iz 113. minuta.

Trabzon želi da sezonu započne novim peharom i tako pripredi novu žurku za pamćenje svojim navijačima. Neće biti lako, ali formalni domaćin ne beži od uloge favorita.

Podsetimo, turski šampion jedan je od potencijalnih protivnika Crvene zvezde u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona. Međutim, crveno-beli trebaju prvo da eliminišu jermenski Pjunuk u trećem kolu doigravanja za ulazak u elitnu.

Pored Trabzona potencijalni rivali su još i pobednici dvomeča Bodo/Glimt - Žalgiris i Apolon - Makabi Haifa.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna