ZENIT POKAZUJE SVOJU MOĆ: Lokomotiva je velika autsajder u Sankt Peterburgu

Novosti online

30. 07. 2022. u 09:34

EKIPA Sergeja Semaka igra na "brazilski pogon".

ЗЕНИТ ПОКАЗУЈЕ СВОЈУ МОЋ: Локомотива је велика аутсајдер у Санкт Петербургу

FOTO: AP/Tanjug

Derbi 3. kola ruske Premijer lige igra se u Sankt Peterburgu. Domaći Zenit dočekaće od 16 časova na svojoj "Gazprom areni" moskovsku Lokomotivu.

Šampion je na startu ruskog prvenstva iznenada kiksnuo na gostovanju Himkiju, ali je samo sedam dana kasnije visoku uzleteo pred svojom publikom protiv Krila Sovjetov. Ekipa Sergeja Semaka je čitav posao na današnjem meču rešila do 31. minuta kada je postavljen konačan rezultat meča - 3:0 (3:0).

Utakmicu je obeležio dvostruki strelac Andrej Mostovoj. Odlično vezista postigao je prvi treći gol svoje ekipe, načeo je protivnika još u petom minutu, dok je samo pet minuta kasnije iz penala pogodio Daler Kuzjaev.

Domaćin je čitavu utakmicu držao situaciju pod konktrolom. Semakov tim je u nastavku meča potpuno spustio ritam, sačuvao snagu i rutinski odradio posao, a nakon meča navijače Zenita je sačekala važna vest: Brazilci Malkom i Klaudinjo stavili su potpise na ugovore do 2027. godine.

Malkom je u Sankt Peterburg stigao na leto 2019. godine za obeštećenje od 40.000.000 evra. Do sada je odigrao 77 utakmica za Zenit i postigao 17 golova, uz 20 asistencija. Prethodno je igrao za Barselonu i Bordo.

Klaudinjo je prošlog leta stigao iz Bragantina za 12.000.000 evra i fenomenalno se uklopio, postavši najbolji igrač ruskog prvenstva. Odigrao je 33 meča za Zenit i ostvario po 10 golova i asistencija za klub.

Lokomotiva nije započela novu sezonu kako je očekivala. Ako je bar za utehu, "mašinovođe" igraju atraktivan fudbal. Klub iz prestonice je pred svojim navijačima dva puta remizirao - na premijeri u meču sa Nižnjem rezultat je bio 1:1, dok je nedelju dana kasnije na semaforu pisalo 2:2, ovoga puta odoleo je Rostov.

U proteklom međusobnom duelu Zenit je rutinski slavio sa 3:1. Taj meč odigran je 30. aprila 2022. godine.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković