PEVALA JE TITU, IMALA JE BRDO PARA: Poznatoj pevačici onda su poginula oba brata, umrla je u bedi (FOTO)

Novosti online

24. 03. 2021. u 23:51

CRNOGORSKA pevačica rođena u Beranama, Latifa Kujović Nafija, bila je vrlo popularna i važila je za lepoticu raskošnog glasa. Ova pevačica imala je čast da zapeva i Titu, a od muzike je zarađivala basnoslovne sume novca.

ПЕВАЛА ЈЕ ТИТУ, ИМАЛА ЈЕ БРДО ПАРА: Познатој певачици онда су погинула оба брата, умрла је у беди (ФОТО)

Foto: Printskrin

Iako je uspešno izgradila karijeru, sa pevačicom se sudbina poigrala, pa je tako doživela brojne gubitke i udarce.

Put ka muzici bio joj je iznenadan, a počeo je u Sarajevu kada je srela čuvenu pevačicu Divnu Kostić.

- Ona me je povukla da pevam. Punih 30 godina sam pevala i živela po hotelima. Nema grada u bivšoj Jugi u kom nisam nastupala. Pevala sam i u Trstu, onu staru ‘Sejdefu majka buđaše’. Kakvo je to bilo vreme, kakvi ljudi. Ovo je danas sve je… Kakva muzika, takva i država - govorila je Nafija.

“Kraljica”, kako su je zvali, umrla je u bedi i siromaštvu, a poslednjih godina života prodavala je svoju iznošenu garderobu. Kako je sama pevačica isticala, zarađivala je mnogo novca ali nije umela da štedi.

- Da nisam bila pametna i nastupala preko beogradske ‘Estrade’, danas ne bih imala ni za hleb i vodu - pričala je svojevremeno popularna Nafija, šćućurena od hladnoće.

Foto: Printskrin

- Nekada su dolazili ‘bujeri’ da me slušaju, a danas me se niko i ne seća. Eto, obećali su i šporet da mi poklone, ali su izgleda zaboravili - govorila je ona.

Latifa je svojevremeno sa javnošću podelila i iskustvo kada je pevala Josipu Brozu Titu.

- Pevala sam Titu i Žarku, Titovom sinu. Napravio je skandal. Došla policija i pokupila ga - govorila je Nafija i dodala da ju je pratio bezbroj puta muzičar Ismet Alajbegović Šerbo. A on nije svirao bilo kome.

Tokom dugogodišnje karijere Latifa je ostvarila prijateljstva sa mnogim političarima, a među njima i sa nekadašnjim predsednikom Crne Gore, Blažom Jovanovićem.

Foto: Printskrin

- Dok je majka bila živa, stizali su nam paketi i od Blaža Jovanovića - govorila je sa setom Nafija, kojoj su u ratu poginula oba brata.

- Još dva brata su mi umrla od ranjavanja, a sada treba na izbore da idem bosa. Vala, bosa neću ići - uz osmeh je pričala dostojanstveno kao i što je bila tokom života.

Nafija je pevala u skoro svakom velikom gradu, a svojevremeno je otkrila gde je najbolja publika.

- Vojvođani su super, samo đe nema Crnogoraca i Hercegovaca da se potuku.

Latifa Kujović Nafija umrla je 2015. u Beranama a sahranjena je na muslimanskom groblju na Jasikovcu.

Foto: Printskrin

(Objektiv)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!