EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: U bolnici 39 pacijenata, bez preminulih

M. B.

06. 02. 2021. u 15:20

NEMA, srećom, zvaničnih značajnih promena o pandemijskoj situaciji u Rudničko-takovskom kraju, u odnosu na prethodne dane. Ona danas ovde glasi: bez ijednog preminulog tokom minula 24 časa, na bolničkom lečenju je 39 pacijenata.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: У болници 39 пацијената, без преминулих

Foto: M.B.

- U Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno se leči 39 pacijenata, (jedan manje u odnosu na naše jučerašnje i zvanično izveštavanje nadležnih). Prema preseku od jutros u osam sati, od tih 39 ukupno hospitalizovanih pacijenata, na Grudnom odeljenju smešteno je njih 18, na Internom 12 i devet na Neurologiji.

Od njih, na korona virus pozitivno je 29 pacijenata, negativno sedmoro, dok troje čeka rezultate testiranja, ili testiranje.

Tokom protekla 24 časa, hospitalizovali smo četiri osobe, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, u tom periodu otpustili smo kući petoro pacijenata – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Pandemiju kovid-19 u ovom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.538 lica, uz nažalost 81 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani