JEDNA OSOBA PREMINULA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Još 15 novoobolelih

M. B.

19. 11. 2020. u 16:04

JOŠ jedna osoba u Rudničko-takovskom kraju, potvrđeno pozitivna na kovid-19, nažalost je preminula.

ЈЕДНА ОСОБА ПРЕМИНУЛА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Још 15 новооболелих

Foto M. B.

U ovom kraju, do jutros je registrovano još 15 lica novoobolelih od te zaraze. Ukupan broj trenutno potvrđenih zaraženih ovde je 211,prema do sada saopštenim najnovijim rezultatima testiranja u Gornjem Milanovcu.

- Od tog broja, 42 ih je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Trenutno je i dalje hospitalizovano 26 osoba sa teritorije milanovačke opštine: šest u beogradskim bolnicama, 13 u ovdašnjoj Opštoj bolnici, sedam u čačanskoj Opštoj bolnici. Preostala lica potvrđeno pozitivna na korona virus, kao i njihovi kontakti, su u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom– izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja Gornjem Milanovcu.

U Kovid ambulanti tog Doma juče je obavljeno 135 pregleda, od kojih su više od polovine bili prvi pregledi, urađena su 23 serološka testa, jedanaest antigenskih, uzeto 12 nazofaringealnih briseva, hospitalizovano je šestoro lica.

Statistika epidemijeu ovom krajuima etape. U prvoj, od njenog početkau martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali suizlečeni. U drugoj, odpolovine juna, zaraženo je ukupno 335, uz 13 smrtnih ishoda.

                                                                                                           

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna