KORONA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Preminuo muškarac, trenutno zaraženih 37

Milorad Bošnjak

02. 11. 2020. u 15:22

KOVID- 19 odneo je život još jedne osobe u Rudničko-takovskom kraju, muškarca 1966. godišta.

КОРОНА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминуо мушкарац, тренутно заражених 37

Foto: AP

Do sinoć, u ovom kraju potvrđeno je ukupno 37 osoba pozitivnih na korona virus, na osnovu do sinoć pristiglih rezultata testiranja.

- Od njih, osmoro je izlečeno, hospitalizovano ih je ukupno petoro: jedno na Infektivnoj klinici u Beogradu, četvoro u milanovačkoj Opštoj bolnici, svi ostali, kao i njihovi kontakti su u kućnoj izolaciji – potvrdio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

U Kovid ambulanti tog Doma, u danima minulog vikenda urađeno je 47 seroloških testova, uzeto 17 nazofaringealnih briseva, hospitalizovana su dva pacijenta.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni.

U drugom "piku" od polovine juna zaraženo je ukupno 187, uz osam smrtnih ishoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024