ČETIRI NOVE NAREDBE: Novosadski štab za vanredne situacije doneo nove odluke

S.BAJIĆ

15. 11. 2020. u 15:30

GRADSKI štab za vanredne situacije Novog Sada na današnjoj sednici doneo je četiri nove naredbe u skladu sa sve lošijom epidemiološkom situacijom na teritoriji grada.

ЧЕТИРИ НОВЕ НАРЕДБЕ: Новосадски штаб за ванредне ситуације донео нове одлуке

EPA

Broj novoinficiranih ljudi u Novom Sadu je prešao tri stotine, a deo stanovnika se, kako je ocenjeno, i dalje ponaša neodgovorno, kao da ne prihvata realnost teškog stanja uzrokovanog virusom Kovid 19. U skladu sa procenama i očekivanjima epidemiologa, ali i uz odgovornost prema zaštiti zdravlja građana i funkcionisanju privrede grada, Gradski štab je, kako ističe, usvojio novi paket, znatno pooštrenih, mera, naredbe koje se odnose na rad prodavnica i drugih trgovinskih delatnosti, na rad taksista, ugostiteljske objekte i na kućni red u stambenim zgradama.

Po novoj naredbi, obavezuju se taksi vozači i korisnici na obavezno korišćenje zaštitnih maski s tim da korisnici usluga ne mogu koristiti prednje sedište u vozilu.

Ugostitelji se obavezuju da u svim ugostiteljskim objektima, baštama i drugim objektima gde se vrši prodaja robe i pružanje usluga, obezbede distancu od najmanje dva metra između stolova, pri čemu za jednim stolom ne može biti više od četiri lica, izuzev ukoliko se radi o članovima iste porodice. U Noćni klub ulazak je moguć isključivo uz prodaju/podelu ulaznica koje su numerisane brojevima od 1 do dozvoljenog broja lica koja istovremeno mogu biti prisutna u objektu. Naredbom se zabranjuje i konzumacija hrane i pića ispred ugostiteljskih objekata iz kojih se vrši šalterska prodaja hrane.

KUĆNI RED

Novom naredbom, određeno je i vreme dnevnog i noćnog odmora u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, na teritoriji Grada Novog Sada, i to u periodu od 16 časova do pet časova narednog dana.

Privredni subjekti koji obavljaju delatnost u trgovinskim delatnostima su u obavezi da ograniče broj lica koja mogu biti istovremeno prisutna u objektu tako da na svaka četiri metra kvadratna može biti prisutno jedno lice.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće