OBRADOVALI DEVOJČICE: Humana akcija gimnazijalaca iz Vranja za porodicu Jovanović

D. RISTIĆ

06. 11. 2020. u 07:20

UČENICI treće godine Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju posetili su i uručili humanitarnu pomoć porodici Jovanović u Vlasu.

ОБРАДОВАЛИ ДЕВОЈЧИЦЕ: Хумана акција гимназијалаца из Врања за породицу Јовановић

Foto V. N.

Ovo domaćinstvo, koje živi u veoma teškim uslovima, čine tri devojčice i njihova baka. Milena (13), Maja (12) i Milica (9) su rodom iz sela Trstena na samoj administrativnoj liniji sa Kosmetom, a u Vlasu žive sa bakom Vidosavom kako ne bi svakodnevno pešačile po 12 kilometara do škole. Ovde dane provode u dve podrumske prostorije, za koje plaćaju kiriju, sa oskudnim domaćinstvom, uz vlagu i memlu. Pomoć i poseta su obradovali devojčice koje u sobi bez tepiha sanjaju o normalnijem životu.

- Spremim im ono što imam. Hleb mesim, nismo gladne, ali deci treba mnogo više - priča baka Vidosava.

Foto V. N.

Ona dodaje da deci nedostaje mnogo toga što je normalno za njihove vršnjake. Ipak, najviše im nedostaju roditelji koji u Trsteni i sami jedva sastavljaju kraj sa krajem. Viđaju se, povremeno vikendom.

Gimnazijalci, na čelu sa razrednim starešinom Nelom Dimitrijević, uručili su najneophodnije potrepštine koje su sami prikupili. Pomogli su im i profesori i članovi školskog Interakt kluba i Rotari kluba iz Vranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)