VIRUS KORONA U LESKOVCU: Preminula još dva pacijenta, čekaju se rezultati za 214 uzoraka

I. Mitić

25. 07. 2020. u 18:08

PREMA današnjem izveštaju u leskovačkoj Kovid bolnici preminula su još dva pacijenta.

ВИРУС КОРОНА У ЛЕСКОВЦУ: Преминула још два пацијента, чекају се резултати за 214 узорака

Foto: I. Mitić

Jedna osoba je korisnik usluga Ustanove za odrasle i starije u ovom gradu, stara 88 godina, a druga je iz opšte populacije. Ona je imala teške prateće bolesti i preminula je u 82 godini života. U Kovid bolnici su trenutno na lečenju 133 osobe od kojih je 69 na terapiji kiseonikom. U poslednja 24 časa jedan pacijent je, zbog komplikacija bolesti, transportovan u niški Klinički centar, a bilo je i šest prijema novoobolelih kao i 18 otpusta.

Od 250 rezultata koji su pristigli u leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ) 64 ima pozitivan nalaz na virus korona. Među njima su i 43 korisnika usluga Ustanove za odrasle i starije, u kojoj je u petak proglašena epidemija, kao i četvoro zaposlenih, pa se može zaključiti da je u opštoj populaciji registrovano još 17 slučajeva bolesti. Od tog broja 13 su sa teritorije Leskovca, dva iz Medveđe, a po jedan iz opština Bojnik i Lebane.

Ove nedelje u Jablaničkom okrugu registrovano je ukupno 148 slučajeva zaraze, dok je u Kovid bolnici preminulo ukupno šestoro pacijenata. Troje su korisnici Ustanove za odrasle i starije, a troje iz opšte populacije. Od 43 korisnika usluga Ustanove za odrasle i starije, od pojave infekcije, u Kovid bolnicu je prebačeno petoro pacijenata, dok su ostali u izdvojenom delu doma za stare sa posebnim ulazom. U stabilnom su stanju, a brigu o njima vode lekari i sestre Opšte bolnice koji su poslati kao ispomoć.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu infekcija virusom korona potvrđena je kod 1318 osoba od čega 1046 na teritoriji Leskovca. Vlasotince ima 135 registrovana slučaja, Lebane 70, Medveđa, 34, Bojnik 31, a Crna Trava dva obolela.

VANREDNO – JOŠ DVE NEDELjE?

Dvonedeljna vanredna situacija u Leskovcu zbog pogoršanja epidemiološke situacije, koja je trebalo da traje do 27. jula, najverovatnije će biti produžena za još dve sedmice. To će biti predlog gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića koji je i komandant gradskog Štaba za vanredne situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!