PRETI JOJ KRIVIČNA PRIJAVA: Sumnja se da je zaposlena zarazila korisnike Ustanove za odrasle i starije u Leskovcu

I. M.

24. 07. 2020. u 19:45

MINISTAR za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević naložio je da se pokrene disciplinski postupak i krivična prijava protiv zaposlene za koju postoji osnovana sumnja da je, nesavesnim radom u službi, dovela u opasnost od zaražavanja korisnike i zaposlene u Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu.

ПРЕТИ ЈОЈ КРИВИЧНА ПРИЈАВА: Сумња се да је запослена заразила кориснике Установе за одрасле и старије у Лесковцу

Foto: I. Mitić

U saopštenju ministartsva se navodi da zaposlena nije prijavila da je bila u kontaktu sa osobom koja je zaražena virisom korona i da je dolazila na posao, a da je ceo slučaj prijavila direktoru ustanove tek po nalogu epidemiologa da se testira i izoluje.

U Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu na virus korona pozitivna su 43 korisnika i četiri zaposlena, a kako se navodi u saopštenju, oni nemaju simptome i u stabilnom su stanju.

S obzirom na to ti korisnici se nalaze u posebnom delu ustanove koji je opredeljen za njih i ima izdvojen ulaz na koji dolaze lekari.

Ministarstvo je saopštilo i to da Ustanova za odrasle i starije u Leskovcu ima 170 korisnika i 99 zaposlenih. U četvrtak su brisevi za testiranje na infekciju virusom korona uzeti od 92 korisnika i 71 zaposlenog, a današnji rezultati su pokazali da su pozitivna 43 korisnika i četiri zaposlena. U ustanovi je proglašena epidemija, a leskovački Zavod za javno zdravlje je naložio posebne mere radi suzbijanja širenja virusa.

PREMINULA DVA KORISNIKA

U sredu su u leskovačkoj Kovid bolnici, zbog sumnje na infekciju, hospitalizovane četiri, a u četvrtak još jedan korisnik ove ustanove. Po prijemu su svi su bili u stabilnom stanju. Međutim, kod dve nepokretne osobe sa pridruženim bolestima, starim oko 90 godina, stanje se pogoršalo i one su preminule. Obe su imale obostranu upalu pluća i temperaturu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu