SMOTRA RECITATORA U NEGOTINU: Pobedili Lejla, Mina i Damjan (Foto)

S. M. J.

12. 04. 2024. u 15:02

NEGOTIN je danas bio domaćin opštinske i okružne smotre recitatora. Na Republičko takmičenje putuju Lejla Fluturecić, Mina Radivojević i Damjan Dobrić.

СМОТРА РЕЦИТАТОРА У НЕГОТИНУ: Победили Лејла, Мина и Дамјан (Фото)

Foto: S.M.Jovanović

Lejla Flutrecić, učenica trećeg razreda Osnovne škole „Pavle Ilić Veljko“ iz Prahova, Mina Radivojević, učenica sedmog razreda OŠ „Vera Radosavljević“ u Negotinu i Damjan Dobrić, učenik trećeg razreda negotinske Tehničke škole pobednici su Okružnog takmičenja recitatora „Pesniče naroda mog“u organizaciji Doma kulture „Stevan Mokranjac“ i Narodne biblioteke „Dositej Novaković“, pod pokroviteljstvom Opštine Negotin.

Njih troje će predstavljati opštinu Negotin i Borski okrug na Republičkom takmičenju recitatora koje će 18. i 19. maja biti održano u Valjevu.

Lejla je pobedila u kategoriji mlađeg uzrasta u kojoj je drugo mesto osvojila Iris Kostić iz OŠ „Vuk Karadžić“, a treće Vuk Šolc iz škole „Branko Radičević“.

U kategoriji učenika srednjeg uzrasta uz prvoplasiranu Minu, nagrađeni su i Sara Škodrić iz Prahova i Lea Rajić iz škole „Vera Radosavljević“, koje su osvojile drugo, odnosno treće mesto.

U kategoriji srednjoškolaca, odlukom žirija koga su činili: Vesna Tešović, profesor književnosti i srpskog jezika, Mirjana Stefanović, lektor srpskog jezika i Miroslav Stojmenović, profesor srpskog jezika i književnosti, pored prvoplasiranog Damjana Dobrića, drugo i treće mesto su osvojile Jovana Lekić i Lana Jovanović, učenice Negotinske gimnazije.

Dan ranije je u negotinskom Domu kulture održana Opštinska smotra recitatora na kojoj je u konkurenciji od 45 učenika osnovnih i srednjih škola, pravo da učestvuje na Okružnom steklo njih devetoro, po troje u svakoj uzrasnoj grupi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave