POEZIJA I MUZIKA: U susret 8. martu Negotinke se "družile" sa Ivanom Bosiljčićem

S. M. J.

05. 03. 2024. u 19:47

„NAŠE veče“ Ivana Bosiljčića u organizaciji negotinskog Doma kulture opravdalo očekivanja i lepšeg i jačeg pola.

ПОЕЗИЈА И МУЗИКА: У сусрет 8. марту Неготинке се дружиле са Иваном Босиљчићем

foto: S.M.Jovanović

U susret Međunarodnom danu žena negotinski Dom kulture „Stevan Mokranjac“ priredio je na svojoj sceni muzičko – poetski program „Naše veče“ Ivana Bosiljčića, glumca sa sjajnim vokalnim umećem.

Uz pregršt stihova Sergeja Jesenjina, Kostantina Simonova, ali i Milana Rakića, Alekse Šantića, Ljiljane Lašić i drugih  i uz „muziku koja parira snazi književnih velikana“, Bosiljčić, koga Negotinci prihvataju kao svojeg, budući da mu je supruga Jelena, rođena u ovom gradu, oduševio je publiku.

-U svakom gradu imam nekoga svoga i to je čarolija ove male zemlje ali nema svaki grad edukovanu publiku. Tačno se vidi koji grad ima festival, gde generacije mogu da rastu uz neki festival. Negotin je jedan od takvih gradova i to se baš prepozna, kako se sluša poezija – kaže Bosiljčić i dodaje: - Malo sam došao u svoj grad, takav mi je bio i utisak.-

foto: S.M.Jovanović

Nikola Usanović, Ivan Bosiljčić i Zoran Stojanović

Uz zvuke starogradskog melosa, evergrina, šansona, ruskih romansi, pa čak i fadoa i popularnih melodija i muzike iz serija i filmova, publiku je glasom vodio Bosiljčić, a majstorstvom umetničkog izraza gitaristi Goran Kovačić, Zoran Stojanović, Nikola Usanović i perkusionista Sale Radulović.

-Hteo sam da razbijem predrasudu da poezija nije u trendu. Ovaj program i slični koje rade moje kolege to stvarno demantuju. Samo mi znamo da su nama sale uvek krcate gde god da odemo. I stvarno ne znam ko to govori da poezija i pesništvo nije ljudima zanimljivo. Ja vidim samo čistu katarzu svaki put kada glumac govori neki stih, savremene pesnike, klasike. Pre 15 godina kada sam prvi put počeo da izvodim  ovaj program mislio sam da će biti kraćeg daha ali evo deceniju i po nesmanjenim intezizetom naša publika se samo umnožava – dodaje Bosiljčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!