NAGRADA ZA UČENJE KROZ IGRU: Jagodinskoj biblioteci priznanje za inovativni program

Z. GLIGORIJEVIĆ

22. 02. 2023. u 19:00

NARODNA biblioteka „Radislav Nikčević" u Jagodini jedna je od četiri biblioteke koje su nagrađene na međunarodnom konkursu za inovativne programe javnih biblioteka koji omogućavaju učenje kroz igru.

НАГРАДА ЗА УЧЕЊЕ КРОЗ ИГРУ: Јагодинској библиотеци признање за иновативни програм

Foto:Z.Gligorijević

Jagodinska biblioteka nagrađena je za program „Imam pravo da čitam" u okviru kog deca razvijaju maštu, kreativnost i ljubav prema knjigama i čitanju, podstiču empatiju, stiču prijateljstva i bolje razumeju svet oko sebe.

Uz nagradu od 1.500 dolara, namenjenu razvijanju pobedničkog programa, jagodinskoj biblioteci će na međunarodnoj konferenciji za inovatore u javnim bibliotekama “Next Library” u danskom gradu Orhusu maja biti dodeljeno priznanje i trofej. Tom prilikom biblioteka će predstaviti svoj program široj bibliotečkoj javnosti.

Nagradu dodeljuje neprofitna organizacija EIFL, a podržala ju je i “Lego” fondacija u okviru svoje kampanje „Izgradimo svet igre" kojom podstiče decu da uče kroz igru i razvijaju veštine neophodne za napredovanje i dostizanje punog potencijala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)