SUBVENCIJU DOBIJA PRVIH 100 GRAĐANA: Konkurs za bicikle u Kikindi od četvrtka

R. Š.

04. 10. 2022. u 21:22

IZ Gradske uprave u Kikindi najavljeno je da će konkurs za građane za dodelu subvencija za kupovinu novih bicikala biti raspisan u četvrtak, 6. oktobra.

СУБВЕНЦИЈУ ДОБИЈА ПРВИХ 100 ГРАЂАНА: Конкурс за бицикле у Кикинди од четвртка

Foto: R. Šegrt

Zainteresovani pojedinci pored važeće lične karte treba da prilože i prijavu za dobijanje subvencije, a obrazac će moći da preuzmu na zvaničnom sajtu Grada Kikinde. Uz ta dva dokumenta ( ličnu kartu i obrazac prijave) potreban je i predračun iz prodavnice. Kompletna dokumentacija predaje se u Uslužnom centru.

- Konkurs će biti otvoren 15 dana, odnosno do utroška sredstava. Subvenciju od 10.000 dinara dobiće prvih 100 građana – najavljeno je iz Gradske uprave.

Subvencije su namenjene samo za kupovinu klasičnih, a ne električnih bicikala. Za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je milion dinara.

- Predviđeno je da sa 10.000 dinara sufinansiramo nabavku 100 bicikala. Procenjujemo da je to polovina sume koja je potrebna za kupovinu novog bicikla – naveo je ranije Stevan Iličić, član Gradskog veća Kikinde.

Gradska uprava u Kikindi odlučila je da subvencioniše nabavku novih bicikala kako bi se smanjila vožnja automobila, a time i zagađenje vazduha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)