VODA U PUNOM MLAZU: Domaćinstva u Malom Staparu priključena na izdašne bunare

Z. RAJIĆ

15. 06. 2022. u 21:11

DOMAĆINSTVA u Malom Staparu, koja su kuburila sa vodom za piće, priključena su ovih dana na seoski vodovod u pet kilometara udaljenom Sivcu, čijoj mesnoj zajednici pripadaju.

ВОДА У ПУНОМ МЛАЗУ: Домаћинства у Малом Стапару прикључена на издашне бунаре

Foto JKP Radnik

Petnaestak kuća, koliko ih ima u tom naselju, dosad se vodom snabdevalo iz bunara sa Radne jedinice "Mlekar" sivačkog poljoprivrednog preduzeća "Bačka".

- Taj bunar je odavno presušio i u slavinama je bio izuzetno tanak mlaz, a ni voda nije bila odgovarajućeg kvaliteta. Kad smo prošle nedelje započeli radove na izgradnji vodovodne mreže u Malom Staparu, otkazala je pumpa na "Mlekaru", pa su Malostaparci potpuno ostali bez vode - navodi Željko Madžarev, direktor JKP "Radnik" u Sivcu.

Za pet dana komunalci su izgradili 2.700 metara vodovodne mreže, kojom je u Mali Stapar u punom mlazu stigla voda sa sivačkog izvorišta.

Sivački komunalci su sami izgradili mrežu u Malom Staparu, za šta je JKP "Radnik" izdvojio 2,5 miliona dinara iz sopstvenih izvora.

- Da je angažovan izvođač sa strane, vrednost radova bi bila dvostruko veća. Zbog malog broja korisnika, ulaganje neće biti nadoknađeno naplatom utrošene vode, ali to i nije bio cilj, nego nastojanje da stanovnicima Malog Stapara obezbedimo najbolje moguće vodosnabdevanje, bez obzira na to da li ih ima pet ili 50 - rekao je Madžarev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!