SPAS U MATIČNIM ĆELIJAMA: Nemanji (11) iz Novog Sada, obolelom od cerebralne paralize, potrebna pomoć

Lj. P.

31. 05. 2022. u 15:37

VEĆ devet godina, otkad je utvrđena dijagnoza – cerebralna paraliza, sada jedanaestogodišnji Nemanja Savić iz Novog Sada i njegovi roditelji, mama Mirjana i otac Željko, bore se sa ovom opakom bolešću.

СПАС У МАТИЧНИМ ЋЕЛИЈАМА: Немањи (11) из Новог Сада, оболелом од церебралне парализе, потребна помоћ

sajt Budi human

Veliki borci od prvog dana, međutim, ne gube nadu, i veruju da će uz pomoć ljudi velikog srca uspeti da sakupe novac za mališanovo dalje lečenje u inostranstvu.

Nemanja je ove godine trebalo da putuje u Ukrajinu, gde bi u tamošnjoj klinici u Kijevu bio podvrgnut lečenju matičnim ćelijama, ali su ga ratni sukobi na tom putu zaustavili. Dečakovi roditelji se nadaju da će uspeti da pronađu odgovarajuću bolnicu u Nemačkoj ili nekoj drugoj zemlji, i da će mališan, koji ne može da govori, niti samostalno da sedi, hoda i jede, biti podvrgnut ovom tretmanu.

- Sada nam je najhitnije da nabavimo aparat za izbacivanje sekreta iz pluća – kazuje nam Nemanjin otac Željko. - Može da se kupi u Beogradu, ali je njegova cena od 545.000 dinara za nas nedostižna. Mi taj novac nemamo, jer smo i supruga i ja bez posla, a Nemanji je neophodna dvadesetčetvoročasovna nega.

Nemanji je cerebralna paraliza ustanovljena kada je imao dve godine, i odmah se krenulo sa njegovim lečenjem i terapijama i svakodnevnim vežbama, a da bi imao bolje detinjstvo potrebno mu je više tretmana matičnim ćelijama.

Bolesnom mališanu, koji voli da se mazi, šeta i fotografiše, neophodan je novac i za potrošni medicinski materijal, kao i za medicinske aparate.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu Nemanji, mogu da pošalju SMS poruku 205 na 3030 preko Fondacije „Budi human“, ili da uplate novac na dinarski račun:160-449168-96, DEVIZNI:160-54000016570-51 IBAN:RS35160005400001657051 SWIFT/BIC:DBDBRSBG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)