PREMINULE TRI NEVAKCINISANE OSOBE: Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu

V.Ć.

06. 12. 2021. u 22:05

EPIDEMIOLOZI pirotskog ZZJZ, u dane minulog vikenda registrovali su još 32 laboratorijski potvrđena slučaja infekcije kovid 19.

ПРЕМИНУЛЕ ТРИ НЕВАКЦИНИСАНЕ ОСОБЕ: Епидемиолошка ситуација у Пиротском округу

Foto: V. Ć.

Među novozaraženima su 12 građana iz Bele Palanke, 11 iz Pirota, pet iz Dimitrovgrada i četiri iz babušničke opštine. Prema procenama lekara broj zaraženih je daleko veći jer među njima ima i čitavih porodica, ali se mnogi ne javljaju medicinarima i ne testiraju se.

U dane vikenda, od posledica zaražavanja u pirotskoj Opštoj bolnici preminule su još tri nevakcinisane osobe. Dve su iz Pirota i jedna sa područja Dimitrovgrada.

U kovid ambulanti u Tijabari, pregledano je 143 građana, od kojih je 82 bilo na prvom, a ostali na kontrolnom pregledu. U dečjoj kovid ambulanti na Keju obavljeno je 125 prvih i 53 kontrolna pregleda mališana. Na lečenju od kovid infekcije u Opštoj bolnici trenutno je 34 osoba. Najviše bolesnika je iz Pirota, zatim sa područja Babušnice, Palanke i Dimitrovgrada, kao i jedan pacijent iz Beograda.

Tokom vikenda dato je svega 29 prvih, 23 druge i 125 trećih doza vakcine protiv kovida. Lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je epidemijska situacija u okrugu vanredna sa tendencijom stabilizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)