PREMINULE JOŠ DVE OSOBE: Smanjuje se broj prijema u leskovačku Kovid bolnicu

I. M.

25. 11. 2021. u 13:59

U poslednja 24 časa u leskovačku Kovid bolnicu primljeno je šest, a otpušteno je 12 pacijenata. Trenutno su hospitalizovane 84 osobe od kojih su 62 na terapiji kiseonikom. Od posledica infekcije virusom korona preminule su dva, dok je jedan pacijent, sa težom kliničkom slikom, upućen u drugu zdravstvenu ustanovu.

ПРЕМИНУЛЕ ЈОШ ДВЕ ОСОБЕ: Смањује се број пријема у лесковачку Ковид болницу

Foto: I. Mitić

Borbu sa opakim virusom izgubile su dve osobe iz Leskovca, stare 71 i 80 godina, od kojih je mlađa bila imunizovana, a starija nije primila vakcinu.

Na bolničkom lečenju je 59 pacijenata iz Leskovca, 12 iz Lebana, po pet iz Vlasotinca i Bojnika i tri iz Medveđe. Od ukupnog broja hospitalizovanih 77 osoba je pozitivno, a sedam je negativno na opaki virus.

Broj novoprimljenih pacijenata je u kontinuiranom padu, pa se urologija vratila redovnom radu, a uskoro bi iz kovid sistema trebalo da izađe i neurologija.

- U jeku poslednjeg talasa infekcije imali smo više od 200 pacijenata i bilo je teško organizovati rad i brinuti o svima koji su teško oboleli. Trenutno imamo sve veći broj otpusta, a sve manje prijema, ali sa ovim virusom treba biti oprezan – zaključio je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

Zbog toga se čuvaju trenutni raspoloživi kapaciteti, jer se ne zna kada će i da li će broj zaraženih ponovo početi da raste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista